Romania - Fantanile arteziene din Bucuresti


ROMANIA – Fantanile arteziene din Bucuresti




Cele 44 de fantani se intind pe aproximativ un kilometru si jumatate, între Piața Alba Iulia și Piața Unirii. 17 fântâni arteziene din Piaţa Unirii au fost reabilitate şi modernizate, oferind un spectacol de lumini foarte frumos.





Spectacolul grandios al fantanilor arteziene poate fi urmărit în fiecare seară de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite. Accesul este gratuit.

În spatele coregrafiei de lumini se află 26 de roboţi care controlează mişcările apei. Cele 800 de pompe pot proiecta apa la 40 de metri, mai mult decât înălţimea blocurilor din zonă. Unele dintre efectele create sunt unice în Europa.

Fântâna centrală din Piaţa Unirii are integrate patru "ecrane de apă" orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, cat şi proiecţii laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. 

În prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente.

În jetul de apă sunt pulverizate cantități mici de propan, care odată aprins, permite formarea unei bile de flăcări în vârful jetului. Aceasta poate coborî sau urca odată cu jetul de apă.

 De asemenea, arhitecții proiectului au reinterpretat pentru noul design al ansamblului de fântâni tema Marii Uniri, introducând, în plus, elemente care fac trimitere către horă, alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

Imaginile sunt completate de miscari de dans holografice, in acord cu intregul concept creativ.

Eu am vazut spectacolul fantanilor arteziene pe 23 septembrie 2018, de Zilele Bucureştiului în anul centenarului.

Va prezint poze si filmulete cu spectacolul fantanilor arteziene din Piaţa Unirii.






































Am fost si la concertul Rod Stewart in Piata Constitutiei.






 




Recomand vizionarea spectacolului fantanilor arteziene din Piaţa Unirii!

Comments

Popular posts from this blog