Posts

Showing posts from April, 2019

Istanbul - Croaziera pe Bosfor

Image
TURCIA – ISTANBUL CROAZIERA PE BOSFOR PRINTRE CLADIRILE ISTORICE DIN ISTANBUL In acest articol va prezint croaziera pe Bosfor, din Istanbul. Bosforul este o stramtoare intre Europa si Asia, care leaga Marea Marmara si Marea Neagra si este un loc superb, cu o latime de maxim 3.200 metri si minim 550 metri si o adancime maxima de 118 metri, avand lungimea de 31,5 kilometri. S-a format in mod natural, la inceputul celei de a patra Ere Geologice, cand marea a ocupat valea adanca.

Catedrala Notre-Dame din Paris

Image
CATEDRALA NOTRE-DAME DIN PARIS Regret profund incendiul produs la Catedrala Notre-Dame din Paris si dedic acest articol maretului monument de arhitectura. Catedrala Notre-Dame din Paris (in romana Catedrala Doamna Noastra, cu referire la Fecioara Maria), este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franta si este parte a patrimoniului mondial UNESCO. Catedrala se afla in Ile de la Cite, in centrul Parisului.

Istanbul-Podul Galata si Turnul Galata

Image
TURCIA – ISTANBUL PODUL GALATA SI TURNUL GALATA In acest articol va prezint Podul Galata si Turnul Galata din Istanbul. Podul Galata Podul Galata (Galata Koprusu, in limba turca) este un pod peste Cornul de Aur din Istanbul. 

Istanbul - Palatul Dolmabahce

Image
      TURCIA – ISTANBUL PALATUL DOLMABAHCE   In acest articol va prezint Palatul Dolmabahce din Istanbul.