Posts

Showing posts from May, 2019

BELGIA – BRUXELLES

Image
Deoarece in perioada 23-26 mai 2019 au loc alegeri pentru Parlamentul European, m-am gandit sa scriu un articol despre orasul Bruxelles din Belgia. Bruxelles (Brussels in engleza) este capitala Belgiei, sediul guvernului și parlamentului federal, precum și a mai multor entități federale: Regiunea Capitalei Bruxelles , Regiunea Flandra și comunitățile franceza si flamanda.

Germania-Fussen si imprejurimile sale

Image
GERMANIA – BAVARIA FUSSEN SI IMPREJURIMILE SALE In acest articol va prezint orasul Fussen si imprejurimile sale, din Bavaria, Germania. Fussen este un oras in Bavaria, in districtul Ostallgau, situat la 1 kilometru de granita cu Austria. Orasul este cunoscut pentru industria producatoare de viori si ca fiind cel mai apropiat oras de castelele Neuschwanstein si Hohenschwangau. Fussen inseamna natura frumoasa, istorie si cele mai faimoase castele Germane, Neuschwanstein si Hohenschwangau. Orasul este inconjurat de dealuri si pajisti verzi, iar varfurile Alpilor se inalta la sud de Fussen.

Germania-Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi

Image
GERMANIA – BAVARIA CASTELUL HOHENSCHWANGAU SI MUZEUL REGILOR BAVAREZI In acest articol va prezint Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi, din Bavaria, Germania. Castelul Hohenschwangau Eu am vizitat Castelul Hohenschwangau la inceputul lunii octombrie, in 2014. Programul de vizitare al castelului este zilnic, de la 09.00 - 17.00, vara si de la de la 10.00 - 16.00, iarna.   Pretul unui bilet de intrare combinat pentru Castelul Neuschwanstein, Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi este de 39,75 EURO.

GERMANIA – BAVARIA - CASTELUL NEUSCHWANSTEIN

Image
Castelul Neuschwanstein (în germana Schloss Neuschwanstein), castelul simbolic al cavalerilor medievali, este un castel în stil romantic - renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Fussen (în sud-vestul Bavariei, Germania). Palatul a fost comandat de regele Regele Ludwig al II-lea de Bavaria, supranumit “Regele Nebun” sau “Regele Lebădă”, ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner, care a fost un apropiat al familiei regale bavareze.

Istanbul-Top 12 atractii turistice si costuri

Image
TURCIA – ISTANBUL TOP 12 ATRACTII TURISTICE SI COSTURILE SEJURULUI   In perioada 25 – 29 ianuarie 2019, am vizitat orasul Istanbul, impreuna cu o prietena. Am stat 5 zile.