Germania-Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi
In acest articol va prezint Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi, din Bavaria, Germania.
Castelul Hohenschwangau
Eu am vizitat Castelul Hohenschwangau la inceputul lunii octombrie, in 2014.
Programul de vizitare al castelului este zilnic, de la 09.00 - 17.00, vara si de la de la 10.00 - 16.00, iarna. Pretul unui bilet de intrare combinat pentru Castelul Neuschwanstein, Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi este de 39,75 EURO.
Atunci cand se cumpara bilete, trebuie specificata ora la care doriti sa intrati. Turul castelului se face cu ghid, in limba engleza si dureaza 35 minute. Din pacate, fotografiatul in incinta castelului este interzis. Pentru a ajunge la Castelul Hohenschwangau, se merge 10 minute, prin padure, drumul este foarte frumos.
Daca doriti mai multe detalii despre Castelul Neuschwanstein le gasiti aici.
Recomandare: Biletele de intrare la castel sa se cumpere online!
Scurt istoric al castelului
Castelul Hohenschwangau, o bijuterie a Stilului German Romantic, a avut epoca sa de glorie imediat dupa constructie, in secolul al XII-lea, cand a devenit centru al trubadurilor. Cei care au construit castelul si l-au locuit (lorzii castelului) au fost Cavalerii de Schwangau. Hiltpold von Schwangau, unul dintre primii cavaleri cunoscuti de Schwangau, este imortalizat ca un trubadur german in cartea “Heidelberger Liederbuch” (Cartea Cantecelor de la Heidelberger).
Cavalerii de Schwangau, care vizitau frecvent castelul, au fost la origini vasali ai dinastiei Welfen, iar mai tarziu ai dinastiei Staufen. De exemplu, Printul Konradin, ultimul din dinastia Staufen, caruia i s-a taiat capul la varsta de 16 ani in Napoli, in anul 1268, a locuit la Hohenschwangau. Linia Cavalerilor de Schwangau s-a stins in secolul al XVI-lea si castelul a fost expus la avarii.
In timpul razboaielor lul Napoleon din 1800 si 1809, castelul a fost avariat masiv. Datorita locatiei sale excelente, ruinele castelului au fost cumparate de Printul Coroanei Maximilian, care mai tarziu a devenit Regele Maximilian al II-lea si care a fost tatal Regelui Ludwig al II-lea. Castelul Hohenschwangau a fost restaurat in perioada 1832 – 1836. Artistii in renovari ai Epocii Romantice, cum ar fi Moritz von Schwind, Dominick Quaglio si multi altii, au ajutat la reconstructia castelului. Datorita muncii lor, 14 camere au fost remobilate si pot fi vizitate astazi.
Regele Ludwig al II-lea a petrecut cea mai mare parte a timpului in castel. Aici l-a primit pe Richard Wagner, care totusi nu a calcat niciodata in castelele Neuschwanstein si Herrenchiemsee. Se presupune ca Ludwig al II-lea a fost influentat decisiv in caracterul sau de atmosfera romantica a Castelului Hohenschwangau.
Castelul vechi Hohenschwangau este situat in mijlocul unui tinut frumos. La baza se afla Lacul Alpsee care are terenuri de sport imprejurul sau.
Lacul Alpsee, in urmatoarea fotografie.
Drumul spre castel, urmatoarea fotografie.
Panorama vazuta de pe drumul spre castel, urmatoarea fotografie.
Poarta de intrare in castel, urmatoarea fotografie.
Exteriorul Castelului Hohenschwangau, in urmatoarele 8 fotografii.
Panorama vazuta de la castel, in urmatoarele 3 fotografii.
Exteriorul Castelului Hohenschwangau vazut din gradina castelului, in urmatoarele doua fotografii.
Gradina castelului
Gradina castelului a fost proiectata dupa planurile arhitectului de teatru Domenico Quaglio. In anul 1851, gradina a fost extinsa de Georg Friedrich Ziebland si de Peter Joseph Lenne, iar in anul 2007 gradina (plantele) au fost rearanjate in conformitate cu structura originala din secolul al XIX-lea.
Toate fantanile din gradina sunt in conformitate cu planurile romantice ale camerelor palatului. Fantana leilor a fost facuta dupa modelul fantanei spaniole de la Alhambra si reprezinta Orientul. Fantana Fecioarei Maria din curte reprezinta Crestinismul, iar Fantana Lebedei simbolizeaza identitatea locala si cavalerismul. Baia de Marmura aminteste de baile din timpurile antice, iar Fantana “Gascanului” (1867) face referire la legendele din Evul Mediu.
Din copilarie, Regele Ludwig al II-lea a experimentat aceste regiuni muntoase si picturile murale romantice ale Castelului Hohenschwangau. Acesta a fost inceputul visului sau de a construi propriul sau castel, Neuschwanstein.
Fantana Fecioarei Maria, in urmatoarea fotografie.
Baia de Marmura, in urmatoarea fotografie.
Fantana leilor, in urmatoarele doua fotografii.
Fantana Lebedei, urmatoarea fotografie.
Exteriorul Castelului Hohenschwangau si Fantana Fecioarei Maria, in urmatoarea fotografie.
Panorama vazuta de la castel, in urmatoarea fotografie.
Castelul Hohenschwangau si Castelul Neuschwanstein in fundal, in urmatoarea fotografie.
Interiorul castelului
Capela
Primul salon de arme si de bautura, locul de intalnire al trubadurilor germani, a fost reamenajat intr-o capela, in stilul Neo-Gotic, in timpul vietii Regelui Maximilian al II-lea. Liturghia Sfanta este inca tinuta in aceasta capela, duminicile si in timpul sarbatorilor religioase.
Armele dateaza din secolul al XVI-lea. Picturile de pe cele doua ferestre il infatiseaza pe Imparatul Ludwig de Bavaria si pe Printul Elector Maximilian de Wittelsbach, lider militar al Ligii Catolice din timpul Razboiului de 30 de ani. Cea mai valoroasa piesa din Capela este probabil altarul mic, care dateaza din anul 1460.
Camera de biliard
Aceasta camera a servit pe vremuri ca salon de asteptare pentru audiente. Tabla de billiard englezeasca dateaza din timpul Regelui Maximilian al II-lea. Colectia de ordine, foarte valoroasa, include ordinele conferite membrilor familiei regale Bavareze. Tot in aceasta camera se mai afla si o carte a Regelui Ludwig I, cat si armura din fildes si argint aurit, care a fost data in dar Printului Regent Luitpold de catre Comunitatea bavareza, cu ocazia sarbatoririi aniversarii a 90 ani a printului.
Salonul Cavalerului Lebada
Camera de mese de altadata este faimoasa pentru picturile impresionante de pe pereti, care sunt inspirate din legenda Cavalerului Lebada, Lohengrin. Picturile nu reprezinta ilustratii din opera lui Wagner, aceasta a fost compusa mai tarziu. Stilul camerei dovedeste clar influentele Scolii Romantice, picturile au fost facute de Christian Ruben si finalizate de Michael Neher si Lorenz Quaglio, in anul 1835.
Vasul mare din argint aurit din aceasta camera a fost un dar din Bavaria Superioara, dat Printului Regent Luitpold, la cea de a 70 a aniversare. Tot in acesta camera se afla si pianul Reginei Maria. Scaunele sunt acoperite cu pile aurita.
Camera “Schyren”
A fost dormitorul Reginei Maria. Schyren este numele vechi al dinastiei Wittelsbach. Picturile de pe pereti descriu scene din istoria acestei familii vechi. Aici ne atrage atentia si litografia colorata, cu portretul Regelui Maximilian al II-lea, bustul din bronz al sotiei sale, Maria de Halbig, din 1850 si doua fotografii mari ale tanarului Rege Ludwig al II-lea si a fratelui sau mai mic, Otto.
Dormitorul Reginei Maria
In anul 1833, Printul Coroanei Maximilian a vizitat Turcia. Acest fapt explica stilul turcesc al acestei camera, care a fost mobilata cu bun gust, specific Epocii Romantice. Canapelele sunt cadouri de la Sultanul Mahmud al II-lea, date Printul Coroanei Bavariei.
Picturile de pe pereti ilustraza stagii ale vizitei lui Maximilian in Orient. Ele au fost pictate in anul 1836, de pictorul elvetian Wilhelm Schenchzer, in conformitate cu picturile originale, facute de pictorul Widmer.
Camera Istorica
A fost livingul Reginei Maria. Pe pereti sunt picturi cu scene din destinul lung si variat a vechiului castel. De exemplu, ele zugravesc pe trubadurul Hiltpold de Scwangau, ultimul din dinastia Staufen, pe printul Konradin, sau pe reformatorul Martin Luther, oameni care au locuit aici si ale caror destine au fost conectate cu istoria veche a castelului.
Camera Berchta
A fost camera de studiu a Reginei Maria. In conformitate cu legenda Bavariana Charlemagne, primul eurpoean s-a nascut la “Reissmuhle”, in Gauting, langa Lacul Starnberg. Picturile de pe peretii acestei camere sunt dedicate lui si mamei sale, Berchta. Cupa splendida din bronz, din mijlocul aceastei camere a fost un dar primit de catre Printul Regent Luitpold, la a 50 a aniversare, de la Cavalerii Georgi.
Camera Doamnei din Castel
A fost livingul Reginei Maria. Picturile de pe peretii Castelului Hohenschwangau sunt in principal picturi fresce pe gips. Aceasta camera a fost restaurata in anul 1849. Picturile din aceasta camera sunt in ulei pe panza si sunt reproduceri dupa cele originale. Picturile ilustreaza viata tipica a Doamnei castelului in Evul Mediu. Aici sunt scene din viata Doamnei Agnes de Wasserburg, sotia primului Duce Wittelsbach, Otto I.
Principala atractie din camera este candelabrul mare din argint, decorat cu lebede, simbolul heraldic al castelului. Piesa centrala, grea, din argint, este un dar al Printului Regent Luitpold (1901) si este o copie a Fantanii Ludwig din Ludwigshafen.
O litografie a Reginei Maria si doua busturi ale fiilor sai, Ludwig si Otto (de Halbig, 1850), stau pe camin. Un bust din marmura il infatiseaza pe Regele Otto I, care a fost primul rege al Greciei si a fost fratele Regelui Maximilian al II-lea si unchiul Regelui Ludwig al II-lea. Statuia mica din bronz este a Printul Regent Luitpold si il infatiseaza ca vanator.
Apartamentele reginei sunt la etajul inferior al castelului, iar cele ale regelui la etajul superior.
Salonul Eroilor
Picturile din acest salon festiv ilustreaza legenda Vikingilor, care face parte din legenda lui Dietrich din Berna. Legenda a fost pierduta in Germania, dar a fost pastrata o copie norvegiana, din secolul al XIII-lea.
Sculpturile din lemn de pe camin sunt din Berchtesgaden si il infatiseaza pe Printul Regent Luitpold. Bustul Regelui Ludwig al II-lea, din marmura de Carrara, a fost facut de sculptorul Elisabeth Ney, in anul 1869. Regele in persoana a pozat pentru artist.
Camera Hohenstaufen
A fost dressingul regelui si camera de muzica. Picturile de pe peretii acestei camere sun dedicate dinastiei Hohenstaufen. S-au facut referinte in trecut cu privire la relatia acestei familii princiare si Castelul Hohenschwangau. Au existat conexiuni apropiate intre dinastiile Wittesbach si Hohenstaufen. De exemplu, sunt inscrisuri care arata ca in secolul al XII-lea, Contele Otto de Wittesbach a fost protejat de faimosul Staufen, Imparatul Barbarossa (Frederick I) si a fost numit de acesta primul Duce Wittesbach de Bavaria, in anul 1180.
In aceasta camera, atentia se indreapta asupra unui pian foarte frumos, asa numitul pian Wagner, facut din lemn de artar. La acest pian a cantat Richard Wagner muzica compusa de el, pentru Regele Ludwig al II-lea, care a fost la randul sau un pianist respectabil.
Capela din coltul camerei a fost mobilata de Ludwig al II-lea. Cele doua icoane foarte valoroase, rusesti, au fost date in dar Regelui Ludwig al II-lea de catre Tarul Alexandru al II-lea.
Camera Tasso
Patul regal din acesta camera a fost pictat cu motive din opera poetului Italian Torquato Tasso. Covorul, care este foarte frumos, este original si a apatinut Regelui Maximilian al II-lea.
Camera Welfen
Aceasta camera a fost o biblioteca mica. Picturile de pe pereti ilustraza scene din istoria dinastiei Welfen, a carui duci au fost, in Evul Mediu, predecesorii dinastiei Wittesbach, la tronul Bavariei. Ultimul duce Bavarian al dinastiei Welfen, Henric Leul, a fost fondatorul orasului Munchen.
Camera Authari
Camera are denumirea dupa legenda veche bavariana a lui Authari, Regele Longobarzilor, care s-a casatorit cu Printesa Theodelinda, fiica Ducelui Garibald I de Bavaria. Richard Wagner a stat in aceasta camera cand a vizitat Castelul Hohenschwangau.
Camera Cavalerilor
Mobila din aceasta camera este facuta din lemn de cedru de Liban. Cutia frumoasa din mijlocul camerei a fost un dar din partea oraselor Bavariei catre Printul Regent Luitpold, la aniversarea a 80 de ani a printului. Picturile de pe pereti zugravesc viata tipica a unui cavaler medieval.
Scutul din argint a fost daruit de 155 nobili bavarieni Printului Coroanei Maximilian si miresei sale Maria, la nunta lor, in anul 1843. Regele Ludwig al II-lea obisnuia sa stea pe canapeaua acoperita cu piele, in timpul audientelor.
Castelul Hohenschwangau vazut din sat, in urmatoarele doua fotografii.
Muzeul Regilor Bavarezi
Programul de vizitare al muzeului este zilnic, de la 09.00 - 17.00. Pretul unui bilet de intrare combinat pentru Castelul Neuschwanstein, Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi este de 39,75 EURO. Muzeul Regilor Bavarezi se afla in satul Hohenschwangau, aproape de Lacul Alpsee.
Timpul de vizitare al muzeului este de maxim o ora si se dau audio guide gratis, in limba engleza.
Scurta prezentare a muzeului
Muzeul Regilor Bavarezi, care a fost deschis in anul 2011, este gazduit in istoricul Grand Hotel Alpenrose din Hohenschwangau si trateaza Regatul Bavariei, care a durat din anul 1806 pana in anul 1918. Hotelul a fost extins cu o structura din sticla in relief.
In acest muzeu este prezentata istoria, ascensiunea si decaderea dinastiei Wittelsbach, istorie care este prezentata fosrte viu si clar, in camera evidentiate corespunzator.
Camera centrala este “Salonul Regilor” si este camera cea mai frumoasa din muzeu. Piesa centrala, din mai multe bucati, din aceasta camera este magnifica si este aurita. Piesa a fost comandata de Ludwig von Schwanthaler, o figura bavareza cunoscuta in Munchen si data cadou la nunta celui care a devenit mai tarziu Regele Max al II-lea.
Ceilalti regi nu sunt nici ei neglijati. Bineinteles ca Regele Ludwig al II-lea ocupa cel mai mare spatiu din muzeu, deoarece a fost venerat chiar in timpul vietii sale si a devenit un mit dupa moartea sa. Haina sa magnifica, expusa in muzeu, arata statura impresionanta a regelui.
Superbul “Serviciu Regal” Nymphenburg, produs pentru Ludwig al III-lea si Maria Tereza, este din portelan.
Evenimentele istorice sunt explicate intr-un mod interesant si nu sunt neglijate nici perioadele dificile pentru familia regala, cum ar fi inhumarile intr-un lagar de concentrare, din timpul perioadei Nationale Socialiste.
Lacul Alpsee, in urmatoarea fotografie.
Salonul Regilor, in urmatoarele doua fotografii.
Camera Regelui Ludwig al II-lea, in urmatoarele 6 fotografii.
Serviciul Regal Nymphenburg, din portelan.
Comments
Post a Comment