Croatia-Dubrovnik-Plimbare cu barca pe mare

 

CROATIA - DUBROVNIK - PLIMBARE CU BARCA PE MARE

 

 


 

In acest articol va invit la o plimbare virtuala cu barca pe mare, cu pornire din Dubrovnik, Croatia.

 

 

Am fost in plimbare cu barca rapida, pe mare. Excursia a costat 60 Eur/persoana, pentru 4 ore, iar barca avea capacitatea de 12 persoane. Excursia a fost scumpa, dar nu am avut ce face, pentru ca nu erau alte oferte si oricum, Dubrovnik este foarte scump. Noi am cumparat biletele din port, cu doua seri inainte. Ne-au dat cate un sanvis si bauturi la alegere, apa si sucuri. Toate acestea erau serivite de conducatorul ambarcatiunii, iar bauturile se serveau in pahare din plastic. Pe barca nu era toaleta, iar cand am intrebat daca au, atunci cand am cumparat biletele, mi s-a spus ca au, "marea" este toaleta.

 

Barca era foarte bine echipata, avea veste de salvare si ochelari pentru toti pasagerii. Aveau si niste carcase din pastic pentru telefoanele mobile, pentru a le proteja de apa. Noi le-am vazut de-abia dupa ce am vizitat Pestera Albastra si am luat si noi unul pentru a face fotografii inauntrul Pesterii Verzi. Dupa folosire, se puneau inapoi intr-un recipient din barca.

 

Obiectivele vizitate au fost Pestera Albastra, Pestera Verde si plaja Sunj de pe insula Lopud, in o aceasta ordine. Cand am ajuns la Pestera Verde, erau foarte multe barci acolo si conducatorul barcii ne-a spus ca vom merge sa vedem plaja Sunj si vedem pestera la intoarcere. Probabil ca nu pot sa intre foarte multe persoane odata in pestera.

 

Cand am ajuns la Pestera Verde, s-a pornit o furtuna pe mare si erau valuri foarte mari. Mie mi-a fost greata, nu am putut sa mananc nici sanvisul, l-am mancat dupa ce am coborat din barca si mi-a trecut greata.

 

Barca cu care am mers pe mare, in urmatoarea fotografie.

 

 

Am plecat pe mare, spre Pestera Albastra. Drumul este foarte frumos, se vad si fortificatiile orasului.

 

Drumul pe mare spre Pestera Albastra, in urmatoarele 21 fotografii.

 

Fortareata Sfantul Ioan

 

Interiorul barcii cu care am facut plimbarea

 

Fortareata Sfantul Ioan

 

Fortareata Sfantul Ioan

 



Fortareata Sfantul Ioan

 

Fortareata Lovrijenac

 







 

Pestera Albastra

 

Se ajunge innot pana la renumita Pestera Albastra, a carei culoare eterica argintie - albastra este data de soare, in timp ce scalda interiorul pesterii printr-o deschidere a acoperisului si este reflectata de suprafata nisipoasa de dedesubt.

 

Pestera Albastra este considerata pe scara larga ca fiind unul dintre cele mai frumoase fenomene naturale din lume. In Pestera Albastra se intra numai innotand, nu au voie ambarcatiunile de niciu fel.

 

Pestera Albastra, in urmatoarele 12 fotografii.

 








Am plecat spre plaja Sunj de pe insula Lopud. Drumul cu barca catre plaja Sunj, in urmatoarele 10 fotografii.

 



Ambarcatiuni pe mare

 





 

Plaja Sunj de pe insula Lopud

 

Una dintre cele mai populare plaje din zona Dubrovnikului este plaja Sunj de pe insula Lopud, unde se poate ajunge numai cu barca, din portul Dubrovnik. Daca vreti sa mergeti numai la aceasta plaja, o cursa cu barca face 55 de minute si costa 3 Euro/ de persoana pe un sens.

 

Aceasta plaja nisipoasa este ideala pentru familiile cu copii, tineri si iubitorii de sporturi nautice.

 

Pe plaja este un bar care serveste aperitive si bauturi si daca planificati sa petreceti toata ziua aici se pot inchiria sezlonguri si umbrele de soare.

 

Plaja se afla intr-un cadru natural foarte frumos. Am avut timp liber pentru plaja Sunj 1,5 ore. Eu am crezut ca barca va trage aproape de tarm, dar nu a fost asa, trebuia sa ajungi innot de la barca pana la plaja.

 

Plaja Sunj de pe insula Lopud, in urmatoarele 3 fotografii.

 



 

Pestera Verde

 

Pestera Verde se viziteaza innotand inauntru, nu se poate intra cu ambarcatiuni. Aici se poate admira spectacolul de lumini de smarald.

 

Pestera Verde, in urmatoarele 10 fotografii.

 








Am plecat inapoi spre Dubrovnik. Drumul de intoarecere, in urmatoarele 6 fotografii.

 






 

Plimbarea cu barca rapida pe mare a fost foarte frumoasa, iar pentru mine a fost o experienta noua. M-am mai plimbat pe mare dar cu ferry boatul, nu cu barca.

 

 


Recomand plimbarea cu barca rapida pe mare, cu plecare din Dubrovnik, Croatia!

 

 

 

 




Comments

Popular posts from this blog