Germania-Valea Rinului-Castelul Rheinstein

 

GERMANIA -

ATRACTIILE TURISTICE DIN VALEA RINULUI -

CASTELUL RHEINSTEIN

 


 

In acest articol va prezint Castelul Rheinstein.

 

 

Dupa ce am vizitat Castelul Reicheinstein, am plecat sa vizitam Castelul Rheinstein.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Castelul Reicheinstein, le gasiti aici.

 

Am mers cu vaporul din Trechtingshausen pana la Castelul Rheinstein. Inainte de a pleca in concediu m-am documentat asupra obiectivelor turistice pe care doream sa le vizitam si am citit ca se poate ajunge de la Castelul Reicheinstein la Castelul Rheinstein pe jos. Noi nu am gasit acest drum, chiar daca ne place foarte mult sa mergem pe jos.

 

Calea cea mai simpla de a ajunge din Trechtingshausen pana la Castelul Rheinstein este vaporul, asa cum ne-a sfatuit un localnic. Statia de vapor din Trechtingshausen este foarte aproape de gara, se coboara pe malul Rinului. Vaporul face numai o statie pana la Castelul Rheinstein si ne-a costat 4 EURO/persoana. Si  nu in ultimul rand, ne-am bucurat de o plimbare cu vaporul pe Rin. 

 

Vaporul ne-a lasat chiar pe malul Rinului unde se afla parcarea castelului, iar de acolo am urcat un drum in panta, cam 10 minute, pentru a ajunge la castel.

 

Timpul de vizitare al Castelului Rheinstein este de o ora.

 

Castelul Rheinstein se afla la adresa Burg Rheinstein, 55413, Trechtingshausen, localizat in Kleiner Weinprinz. Castelul este deschis zilnic, intre orele 10.00 - 18.00, iar ultima intrare este la ora 17.30. Un bilet de vizitare a castelului costa 4,3 EURO.

 

Intre Bingen si Trechtingshausen, se inalta ca in basme Castelul Rheinstein, pe o stanca deasupra prapastiei, la 90 de metri deasupra Rinului. Daca sunteti cu masina, se poate ajunge la Castelul Rheinstein pe autostarda A61 (de la iesirea din Bingen sau Stromberg), apoi pe soseaua riverana B9.  Castelul Rheinstein se afla in Defileul Rinului, numele popular al Vaii Rinului Mijlociu, o sectiune de 65 de kilometri a Rinului dintre Koblenz si Bingen, care se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 2002.

 

Scurt istoric al Castelului Rheinstein

 

Conform cunostintelor actuale, existenta castelului a fost documentata in anul 1323 si cronoligic din 1316/17. Deoarece determinarea in functie de vechime a materialului lemnos structural retinut nu poate lua in considerare o posibila existenta a fundatiilor incorporate si ascunse ale unei constructii anterioare, exista doar presupuneri ca a existat pe acest loc o fortificatie imperiala mai veche.

 

S-a presupus ca aceasta, impreuna cu Rheingau si orasul Bingen au fost cedate Arhiepiscopului Willigis de Mainz de catre Imparatul Otto al II-lea, pe data de 14 iunie 983, in timpul donatiei solemne de la Verona. Conform catorva surse scrise, Regele Rudolf I ar fi stat in Castelul Rheinstein cand i-a judecat pe cavalerii haiduci renani, in anul 1282.

 

Castelul Rheinstein, numit initial Vogtsberg sau Vaitsberg, a fost extins si transformsat intr-un castel defensiv de catre electoratul din Mainz, pana in secolele XIV/XV, initial din cauza amenintarilor cavalerilor haiduci care veneau din Castelul Reicheinstein. Din secolul al XIV-lea, Castelul Rheinstein a fost dat in mod repetat ca feuda electoratului din Mainz, pana cand trezorierul Catedralei din Mainz, Anton von Wiltberg a lasat castelul sa se degradeze, dupa anul 1572, din motive financiare.

 

Lipsit de orice atribut militar si fiind in ruine, Castelul Rheinstein a scapat in mod evident de orice distrugere militara in timpul Razboiului de Treizeci de Ani (1618 - 1648) si al Razboilui Palatinat de Succesiune (1688 - 1697).

 

Printul Friedrich Wilhelm Ludwig de Prusia a cumparat ruinele in anul 1823 si a reconstruit castelul sub indrumarea lui Claudius von Lassaulx si a lui Wilhelm Kuhn, din anul 1825 pana in anul 1829. Fostul Castel Vogtsberg a primit atunci si un nume nou, "Castelul Rheinstein". Dupa aceea, castelul a schimbat proprietarii de mai multe ori, prin mosteniri in cadrul aristocratiei germane. Din anul 1975, Castelul Rheinstein este in proprietatea privata a familiei Hecher.

 

Aspectul exterior structural

 

Zona gotica a castelului central este fortificata cu un fel de zid de scut, rotunjita pe partea dealului si flancata de doua turnuri de colt incoronate cu creneluri, pe partea Rinului. Un bastion cu arc rotund care iese inspre sud-est se conecteaza la un turn circular cu creneluri si ogive, aflat pe partea Rinului, care este conectat cu marele zid printr-un zid de scut gros de doi metri cu pasarela defensive, care contine portalul principal.

 

Zidul inelar inconjura curtea interioara a castelului spre sud, atinge fosta poarta a castelului si inchide santul uscat spre vest (fortificat pe partea dealului) intr-o linie dreapta, de 46 de metri. Poarta de intrare cu podul ridicator si porticul este situata intre doua structuri de nord.

 

Castelul este mobilat bogat cu ornamente "trompe l'oeil" geometrice de calitatea cea mai buna si cu ferestre cu vitralii splendide.

 

In afara zidului circular este Capela, constrita in stilul gotic nou, cu bolta regala.

 

Exista un restaurant in castel si o parcare de-a lungul drumului, pe malul Rinului.

 

Statia de vapor din Trechtingshausen, in urmatoarea fotografie.

 


Drumul din port pana la castel si castelul vazut de pe acest drum, in urmatoarele 6 fotografii.

 



Rinul vazut de pe drumul de urcare la castel, in urmatoarea fotografie.

 


Poarta de intrare in castel, in urmatoareea fotografie.

 


Curtea Castelului Rheinstein este cunoscuta sub numele de Gradina Burgundia, de la vita de vie din Burgundia care creste acolo. Vita de vie, care are aproximativ 500 de ani, produce inca struguri.

 

Gradina Burgundia, in urmatoarea fotografie.

 


Exteriorul Castelului Rheinstein, in urmatoarele 3 fotografii.

 



Rinul vazut de la castel, in urmatoarele doua fotografii.

 

Gradina Burgundia

 

Zidul castelului si Rinul

 

Din Gradina Burgundia, treptele duc la Capela Castelului. In centrul altarului gotic al capelei se afla o sculptura din lemn care il infatiseaza pe Iisus la Cina cea de Taina. Intre stanca si capela, se afla cripta regala a familiei printului Frederick William Louis.

 

Capela cu cripta, in urmatoarele doua fotografii.

 

Portalul Principal

 

Curtea interioara a castelului vazuta de sus, in urmatoarele doua fotografii.

 

Turnul Comandantului si Portalul Principal

 



Turnul Comandantului si Portalul Principal

 

Curtea tunurilor, in urmatoarea fotografie.

 


Sala Scutierului, in urmatoarele 4 fotografii.


 

Tapiserie

 

Bucataria castelului, in urmatoarea fotografie.

 


Turnul Rin, in urmatoarea fotografie.

 



Mergand in sus catre Gradina Burgundia, alte trepte duc la partea principala a castelului. Cea mai mare si mai impresionanta sala din Castelul Rheinstein este situata in partea de sus a scarii din stanga, imediat dupa intrarea in castel. Este cunoscuta sub numele de Rittersaal sau Sala Cavalerului si include vitralii frumoase precum si picturi tridimensionale.

 

Sala Cavalerului, in urmatoarele 7 fotografii.

 



Vitralii

 

Pictura

 

Apartamentul Printesei

Salonul Rosu din Apartamentul Printesei, in urmatoarea fotografie.

 


Dormitorul Printesei, in urmatoarea fotografie.

 


Salonul Aalbastru din Apartamentul Printesei, in urmatoarea fotografie.

 


Etajul Printului cu Apartamentul Printului

 

Acest etaj a fost al Printului Frederic al Prusiei in secolul al XIX-lea, ca zona de living privata. Designul a fost conceput de print si este inspirat din epoca medievala. Apartamentul printului contine livingul, dormitorul si camera turn. Tot aici se mai afla si Arhivele.

 

Arhivele, in urmatoarea fotografie.

 


Livingul din Apartamentul Printului, in urmatoarea fotografie.


Dormitorul din Apartamentul Printului, in urmatoarele doua fotografii.

 



Camera turn din Apartamentul Printului si panorama care se vede din turn, in urmatoarele 6 fotografii.

 



Turnul Rin, in urmatoarele 3 fotografii.

 





Castelul Rheinstein vazut de pe Rin, in urmatoarele 3 fotografii.

 


 

 

Recomand vizitarea Castelului Rheinstein!

 

 

Comments

Popular posts from this blog