Romania-Slanic Moldova-partea aII-a
ROMANIA - SLANIC MOLDOVA -
PARTEA a II-a
In acest articol va prezint atractiile turistice din Slanic Moldova, Romania, partea a II-a (Valea Izvoarelor, Cheile si Cascada Slanicului).
Daca doriti mai multe informatii despre atractiile turistice din Slanic Moldova, Romania, partea I (Cazinoul si Parcul Central), le gasiti aici.
Valea Izvoarelor
Izvoarele din Slanic Moldova au fost descoperite in anul 1801, dar apele minerale au fost testate chimic pentru prima data abia in anul 1852, iar in anul 1877 au aparut primele instalatii balneare de captare a acestora in scop terapeutic. Calitatile apelor minerale din Slanic Moldova au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena si Frankfurt. Specialistii au comparat apele minerale de la Slanic Moldova cu cele de la Karlovy Vary, Vichy și Aix-les-Bains.
In prezent, turistii au acces numai la o parte dintre izvoare, deoarece cateva sunt inchise. Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru cele 20 de izvoare de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale.
Botezata "Perla Moldovei", statiunea Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si de nutritie, boli ale rinichilor si urinare. Cura externa cu ape minerale se foloseste in tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si respiratorii, in tratamentul bolilor endocrine, al bolilor ginecologice si al altor boli.
Si nu in ultimul rand, drumul din Valea Izvoarelor este foarte frumos. Ne-am plimbat de cateva ori prin Valea Izvoarelor, iar drumul a durat cam jumatate de ora. Se merge pe langa raul Slanic si se traverseaza doua poduri.
Valea Izvoarelor, in urmatoarele 18 fotografii.
Harta izvoarelor minerale de la Slanic Moldova
Izvoare minerale de la Slanic Moldova
Raul Slanic
Izvoare minerale de la Slanic Moldova
Izvoare minerale de la Slanic Moldova si pod peste raul Slanic
Pod peste raul Slanic
Pod peste raul Slanic
Drumul prin Valea Izvoarelor se termina cu Izvorul 2, unde este si Cascada Slanicului. Se urca apoi niste scari, pentru a ajunge pe un pod, care se traverseaza si se continua drumul prin padure, prin Cheile Slanicului. Noi nu am mai continuat drumul prin padure.
Cascada Slanicului, in urmatoarele 10 fotografii.
Cheile si Cascada Slanicului
Cheile si Cascada Slanicului fac parte din traseul "300 de scari" si ofera un peisaj salbatic si captivant pentru iubitorii de natura si drumetii. Potecile sunt inguste si abrupte, in unele locuri, dar sunt usor de parcurs.
Cheile Slanicului se intind pe o lungime de 400 de metri, paralel cu soseaua asfaltata (drumul national DN12B), la o cota inferioara, in fata restaurantului Cascada, unde exista un pod pe care se poate trece cu usurinta pe malul stang al raului si se ajunge la o alee care se intinde in amonte si in aval. De aici se poate admira privelistea frumoasa pe care o ofeara cascada si cheile.
Formata din roci de dimensiuni mari care coboara in trepte domoale, Cascada Slanicului reprezinta o portiune din Cheile Slanicului, care stabilesc demarcatia dintre muntele Pufu (malul stang) si muntele Dobru (malul drept). Padurea de pe malurile cascadei este de foioase. Cascada Slanicului se afla la altitudinea de 599 metri.
Pe DN12B, la iesirea din Slanic Moldova, sunt restaurante rustice, casute unde se poate caza si magazine pentru suveniruri. Noi am fost cu masina, in ultima zi si am intrat putin in padure, dar nu am mai continuat drumul.
Restaurantele si casutele de la soseaua asfaltata (DN12B), in urmatoarele 8 fotografii.
Restaurantul Cascada
Restaurantul Cascada
Casute unde se poate caza
Podul din fata restaurantului Cascada, pe care se poate trece pe malul stang al raului, in urmatoarele doua fotografii.
Va urma...
Comments
Post a Comment