Romania-Rezervatia de ursi de la Zarnesti

 

ROMANIA -

REZERVATIA DE URSI DE LA ZARNESTI


 


 

In acest articol va prezint Rezervatia de ursi de la Zarnesti, Romania!

 

 

Am fost la Zarnesti intr-un weekend prelungit, in perioada 22 - 24 august 2020. Am mers cu masina de la Zarnesti, pentru a vizita Rezervatia de ursi (Sanctuarul de ursi Libearty). Am cumparat bilete de la casa de bilete si nu era aglomerat.

 

 

Sanctuarul de ursi Libearty de la Zarnesti a fost infiintat in anul 2005 si deschis publicului in anul 2008. Este situat in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti, la 2 kilometri de drumul national 73A Rasnov-Zarnesti-Sibiu. Sanctuarul de ursi Libearty din Zarnesti se intinde pe o suprafata de 69 de hectare de padure si este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din lume si singura din Romania.

 

Sanctuarul Liberaty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si gazduieste astazi peste 100 de ursi, toti salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate. Majoritatea ursilor din rezervatie au fost salvati din captivitate, inchisi in custi mici, mizere si erau motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii si circuri.

 

Sanctuarul Libearty Zarnesti se viziteaza de marti pana duminica, iar lunea este inchis pentru mentenanta rezervatiei. Sanctuarul nu primeste copii sub cinci ani, din motive de siguranta. Se cer documente care sa ateste varsta copiilor.

 

Sanctuarul de la Zarnesti se poate vizita doar in cadrul tururilor ghidate, care au loc cu grupuri de maxim 40 de persoane. Tururile se desfasoara in limba romana si/sau engleza. Tururile ghidate incep la ore fixe, dureaza aproximativ o ora si reprezinta o plimbare pe un traseu forestier, cu o lungime de aproximativ doi kilometri. In timpul turului, ghidul spune povestile ursilor care traiesc acum in sanctuar si obiectivul sau.

 

Programul de vizitare al rezervatiei si biletele de intrare difera in functie de anotimp. Astfel, pentru perioada 16 noiembrie-30 aprilie, orele de intrare sunt: 10.00/11.15 (un bilet costa 60 lei, pentru un adult); pentru perioada 1 mai-30 iunie, orele de intrare sunt: 09.45/11.00/11.15 (un bilet costa 50 lei, pentru un adult); pentru perioada 1 iule-15 septembrie, orele de intrare sunt: 09.30/10.00/10.45/11.15 (un bilet costa 50 lei, pentru un adult); iar pentru perioada 16 septembrie-15 noiembrie, orele de intrare sunt: 09.45/11.00 (un bilet costa 55 lei, pentru un adult). Biletele de intrare pentru copii si studenti au reduceri semnificative.

 

In rezervatie se poate fotografia doar cu telefonul mobil, iar accesul cu orice tip de aparat foto-video se taxeaza suplimentar cu 50 de lei.

 

Intrarea in rezervatie, in urmatoarea fotografie.

 


Casa de bilete, in urmatoarele doua fotografii.

 

 

Harta rezervatiei, in urmatoarea fotografie.

 


Ursii din rezervatie, in urmatoarele fotografii.

 








In fundalul urmatoarei fotografii se vede cum se jucau doi ursuleti.

 

 

Ursii au si piscina, in care se balacesc, ca in urmatoarele 5 fotografii.

 






In rezervatie este si o bisericuta, ca in urmatoarea fotografie.

 


Custile in care erau inchisi ursii inainte de a fi adusi la rezervatie, in urmatoarea fotografie.

 







In rezervatie sunt si lupi, ca in urmatoarele 5 fotografii.

 





 

 

 

Recomand vizitarea Rezervatiei de ursi de la Zarnesti, Romania!

 

 




Comments

Popular posts from this blog