Romania-Castelul de Lut din Valea Zanelor

 

ROMANIA -

CASTELUL DE LUT VALEA ZANELOR

 


 

In acest articol va prezint Castelul de Lut din Valea Zanelor, din Porumbacu de Sus, Romania.

 

 

Dupa ce am vizitat Cetatea Cisnadioara, localitatea Cisnadie, Abatia cisterciana din Carta, orasul Sibiu si orasul Avrig, am vizitat Castelul de Lut din Valea Zanelor.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Cetatea Cisnadioara, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre localitatea Cisnadie, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Abatia cisterciana din Carta, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre orasul Sibiu, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre orasul Avrig, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre statiunea Paltinis, le gasiti aici.

 

Nu am planificat de acasa sa vizitam Castelul de Lut din Valea Zanelor, dar am vazut indicatoare pe sosea si am hotarat sa mergem si noi acolo. Distanta dintre Paltinis si Avrig este de 68,6 kilometri (o ara si 23 minute de mers cu masina).

 

Castelul de Lut din Valea Zanelor este situat intr-un sat pitoresc din judetul Sibiu, satul Porumbacu de Sus. Satul este situat la poalele varfului Negoiu din Muntii Fagaras, in partea de sud - est a judetului Sibiu. In partea de rasarit se afla satul Sarata, la apus se afla orasul Avrig,  iar la nord se afla satul Porumbacu de Jos (centrul de comuna). Comuna se afla pe o regiune de ses, la contactul cu Muntii Fagaras, intinzandu-se pana la versantul nordic al acestora.

 

Valea Porumbacului, aflata la poalele Muntilor Fagaras, adaposteste un castel construit exclusiv din materiale naturale. Valea este incununata de inaltimile Varfului Negoiu, al doilea varf ca inaltime din Romania (2.535 metri).

 

Valea Zanelor, aflata la poalele Muntilor Fagaras si pe malul raului Porumbacu, este un loc feeric, rupt din basmele populare romanesti. Legenda spune ca taramul pe care se afla castelul era locuit de fapturi magice, zane, care protejau locul care era casa lor.

 

Castelul de lut Valea Zanelor este un proiect privat care isi are inceputurile in jurul zilei de 20 martie 2014, avand la baza conceptul "Casa naturala de poveste".  Unitatea de cazare Castelul de lut functioneaza in regim hotelier cu 10 camere (4 apartamente si 6 camere duble, avand o capacitate de 30 de locuri). Tot aici se afla un restaurant, un souvenir-shop, locuri de joaca pentru copii si multe alte locuri pentru activitati de poveste.

 

Fiecare camera sau apartament are intrare individuala si beneficiaza de magia privelistilor catre raul Porumbacu si Muntii Fagaras. Finisarea cu tencuieli exclusiv naturale a fiecarei camere genereaza un design unic. Modelat de forme organice din cob, castelul se incadreaza perfect in peisajul feeric al naturii, iar dinamismul este dat de acoperisul inspirat din culmile muntilor. Pentru a conserva specificul locului si linia narativa, toate materialele si finisajele folosite sunt naturale, non-toxice.

 

Restaurantul completeaza imaginea feerica prin acoperisul verde - tip pajiste, ca o imensa gradina suspendata, orientat pentru a oferi o priveliste cat mai buna catre rau si munti.

 

Gradina Magica a Zanelor

 

La Castelul de Lut oaspetii se pot relaxa in diferite moduri, dar cea mai deosebita activitate este picnicul la iarba verde, intr-un cadru feeric. Proprietarii au denumit locul din curtea castelului Gradina Magica a Zanelor, un loc feeric, atent decorat si amenajat, pentru a intampina fiecare client.

 

Gradina a devenit astfel locul principal de activitate pentru cei care aleg sa viziteze Castelul de Lut si aici se pot servi preparate traditionale, se poate face picnic pe iarba si se poate admira frumusetea locului si abundenta de flora care inconjoara locul.

 

Am parcat masina in parcarea castelului si ne-a costat 5 lei. Apoi am servit masa de pranz. Chiar langa parcare era o terasa foarte frumoasa, dar aveau numai pizza si placinta cu branza.

 

Terasa unde se servea pizza si placinta cu branza, in urmatoarele doua fotografii.

 


 

Asa ca am mers la terasa de peste drum, chiar langa castel, unde am mancat cate un gratar cu cartofi prajiti si salata de varza. Am baut apa plata.

 

Terasa unde am servit masa, in urmatoarele 4 fotografii.

 



 

Dupa ce am mancat, am intrat la Castelul de Lut. Un bilet de intrare costa 5 lei. Am baut si cate un suc natural la chioscul de langa magazinul cu suveniruri.

 

Castelul de Lut din Valea Zanelor si gradina sa, in urmatoarele 29 fotografii.

 

Castelul de Lut din Valea Zanelor cu Muntii Fagaras in fundal

 

Gradina Magica a Zanelor

 









Gradina Magica a Zanelor

 

Restaurantul

 

Gradina Magica a Zanelor

 



Unul din cele doua turnuri ale castelului, in urmatoarele doua fotografii.

 



Panorama vazuta din turnul castelului, in urmatoarele 4 fotografii.

 

Restaurantul cu acoperis verde

 


Raul Porumbacu, in  urmatoarele 3 fotografii.

 




 

Castelul de Lut din Valea Zanelor, in urmatoarele 5 fotografii.

 




 

 

 

Recomand vizitarea Castelului de Lut din Valea Zanelor!

 

Comments

Popular posts from this blog