Paris - Disneyland

 

PARIS -

DISNEYLAND

 


 

In acest articol va prezint Disneyland Paris.

 

 

Dupa ce am vizitat Palatul Versailles, Catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel si Domul Invalizilor, am fost la Disneyland Paris.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Palatul Versailles, partea I, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Palatul Versailles, partea a II-a, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Catedrala Notre-Dame, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Muzeul Luvru din Paris, partea I (Departamentele de Antichitati grecesti, etrusce si romane, Departamentul Antichitatilor Egiptene si Departamentul de Sculpturi si Obiecte de Arta), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Muzeul Luvru din Paris, partea a II-a (Departamentul de Picturi), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Turnul Eiffel, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Domul Invalizilor, le gasiti aici.

 

 

Disneyland Paris este un parc de distractii din Marne-la-Vallée, un oras nou aflat in zona de est a Parisului. Complexul este la 32 de kilometri distanta de centrul Parisului si se afla in cea mai mare parte in comuna Chessy, Seine-et-Marne.

 

Disneyland Paris are doua parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese si de divertisment si sapte hoteluri aflate in proprietatea Disney. Disneyland Paris a fost deschis pe data de 12 aprilie 1992 si a fost al doilea parc Disney deschis in afara Statelor Unite ale Americii (dupa Tokyo Disney Resort) si primul care a fost deschis si operat de Disney.

 

Disneyland Paris este detinut si operat de compania franceza Euro Disney S.C.A., o companie publica in care 39,78 % din stocul sau este detinut de Walt Disney Company, 10 % de catre Printul saudit Alwalleed si 50,22 % de alti actionari. Liderul principal al parcului este presedintele Philippe Gas.

 

The Walt Disney Company (cunoscuta sub numele de Disney) este una dintre cele mai mari companii de productie cinematografica din lume. Compania a fost fondata pe data de 16 decembrie 1923 de catre Walt Disney si fratele sau, Roy, ca un studio mic de animatie. Astazi, The Walt Disney Company este una dintre cele mai mari companii de productie de la Hollywood si detine, de asemenea, noua parcuri Disneyland si cateva retele de televiziune, inclusiv ABC.  In portofoliul companiei se afla si celebrele studiouri de animatie Pixar, care au fost achizitionate in anul 2006 pentru 7,4 miliarde de dolari americani. Mscota oficiala a companiei The Walt Disney este Mickey Mouse.

 

Disneyland Paris a fost subiect de controverse in timpul perioadelor de negociere si de constructie de la sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor '90, cand un numar mare de personalitati franceze si-au exprimat opozitia si au fost organizate proteste de catre sindicatele franceze. Ca urmare a introducerii monedei EURO de catre UE, complexul a fost redenumit de la Euro Disney Resort la Dysneyland Paris, in anul 1995. In luna iulie a acelui an, compania a facut prima de profit trimestrial.

 

Al doilea parc tematic, Walt Disney Studios Park, a fost deschis publicului pe data de 16 martie 2002. Avand 15.405.000 vizitatori la statiunile Disneyland Park și Walt Disney Studios Park in anul 2009, parcul de distractii a devenit cel mai vizitat loc de vacanta din Franta si Europa.

 

Noi am dat pe un "bilet de o zi" la Disneyland 100 EURO. Am vazut ca in aceasta perioada un bilet costa 45 EURO. Nu sunt bilete decat pentru o zi si am stat toata ziua in parcul de distractii.

 

Intrarea in Dysneyland Paris si Strada principala, in urmatoarele 7 fotografii.

 






Ne-am plimbat apoi prin Adventure Isle (Insula Aventurii).

 

Adventure Isle

 

Adventure Isle este o insula artificiala din centrul Adventureland din Disneyland, care s-a deschis odata cu parcul, in anul 1992.

 

Cand au creat Disneyland Paris, arhitectii au decis ca piesa centrala a Frontierland sa fie Big Thunder Mountain. Astfel, gasirea unui loc nou de teren pentru insula Tom Sawyer a devenit obligatorie. In final, arhitectii au decis ca o insula cu tematica Adventureland, completata cu Casa din Copac a Familiei Elvetiene s-ar potrivi ca piesa centrala. Adventure Isle este impartita in doua insule mai mici:

 

Insula de Nord

 

Aceasta insula gazduieste Casa din Copac a Familiei Elvetiene. Sub copac, oaspetii pot explora Le Ventre de la Terre (Burta Pamantului), o retea de pesteri intunecate pline cu radacini din copacul de deasupra, pe care Familia Elvetiana le foloseste ca pivnita. De asemenea, in La Mer des Bretteurs (Marea Swordmenilor) din apropiere se afla o nava naufragiata. In aceasta parte a insulei este folosita limba franceza ca limba principala. Un pod din lemn si altul plutitor leaga aceasta insula de cea sudica.

 

Insula de Sud

 

Aceasta insula are un peisaj mai stancos, cu corabia pirat a Capitanului Hook ancorata langa Skull Rock (Roca Craniu). Aici vizitatorii se pot intalni cu infamul pirat si cu domnul Smee. Langa nava se afla o mica zona de joaca, numita La Plage des Pirates (Plaja Piraților). In aceasta parte se mai afla un munte imens, cunoscut sub numele de Spyglass Hill, care este compus in principal din labirinturi si pesteri. Inauntru este ascunsa o comoara. Unele pesteri se refera la filmul Disney Insula Comorilor (o insula se numeste Pestera lui Ben Gunn). In aceasta insula, limba principala este limba engleza.

 

 Pentru a crea un deal Spyglass realist, arhitectii au cautat stanci reale in depozitele din jurul Frantei si le-au cumprat, spre surprinderea proprietarului.

 

Adventure Isle, in urmatoarele fotografii.

Insula de Sud, in urmatoarele 5 fotografii.

 



Nava Capitanului Hook

 

Skull Rock (Roca Craniu)

 

Podul care leaga cele doua insule, in urmatoarea fotografie.

 


Insula de Nord, in urmatoarele 6 fotografii.

 


Casa din Copac a Familiei Elvetiene

 



 

Ne-am dus apoi la Piratii din Caraibe.

 

Piratii din Caraibe

 

Piratii din Caraibe este un tunel subteran. Ne-am suit in niste barci mari, cred ca incapeau cam 20 de persoane in fiecare barca si apoi am plecat prin tunel, pe apa. Era intuneric bezna si din cand in cand apareau niste panouri mari, care se roteau si se aplecau si care reprezentau niste vrajitoare cu maturi. Cand treceai pe langa ele, aveai impresia ca-ti da cu matura in cap si scoteau si niste sunete ciudate, ca vrajitoarele. Si nu in ultimul rand, erau diferente de nivel ale apei, ca niste dealuri mici si cand cobora barca te stropea bine.

 

Piratii din Caraibe, in urmatoarele 4 fotografii.

 




 

Dupa aceea, sotul meu s-a dat intr-o capsula spatiala care pornea cu viteza foarte mare de pe loc, te invartea in toate directiile, inclusiv cu capul in jos si te stropea intens cu apa.

Apoi am mers sa vedem parada vedetelor Disney, pe strada principala, care se tinea la pranz, odata pe zi. Dupa ce s-a terminat parada, vedetele au dansat pre o scena. Am dansat si noi cu ele.

 

Parada vedetelor Disney, in urmatoarele 22 fotografii.

 

Strada principala pe care au defilat vedetele Disney

 




Minnie Mouse

 





Mickey Mouse, mscota oficiala a companiei The Walt Disney

 


Cruella de Vil

 



Am vazut la final un spectacol de cascadorii pe roti (cu motociclete si masini), care a tinut cam o ora.

 

Spectacolul de cascadorii pe roti, in urmatoarele 16 fotografii.

 










 

Apoi am stat putin pe iarba pana s-a strans tot grupul si am plecat inapoi spre Paris.

 


 

 

 

Recomand vizitarea Dysneyland Paris!

 

 

 


Comments

Popular posts from this blog