Londra-Palatul Buckingham-partea-I

 

LONDRA -

PALATUL BUCKINGHAM -

PARTEA I

 


 

Va prezint partea I a articolului despre Palatul Buckingham, din Londra (istoricul palatului, Memorialul Victoria, portile si gradinile din fata palatului si Galeria Reginei).

 

 

Dupa ce am vizitat Muzeul Britanic (British Museum), Abatia Westminster, Palatul Westminster, Catedrala Westminster si Tower Bridge, am vizitat Palatul Buckingham.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Muzeul Britanic (British Museum) din Londra, partea I (prezentare generala a muzeului si Biblioteca Regelui), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Muzeul Britanic (British Museum) din Londra, partea a II-a (Departamentul Greciei si Romei), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Muzeul Britanic (British Museum) din Londra, partea a III-a (Departamentul Orientului Mijlociu, Departamentul Egiptului si Sudanului si Departamentul Asiei), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Abatia Westminster, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Palatul Westminster, din Londra, partea I (istoricul, exteriorul si turnurile palatului), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Palatul Westminster, din Londra, partea a II-a (interiorul palatului), le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Catedrala Westminster, le gasiti aici.

 

Daca doriti mai multe informatii despre Tower Bridge, le gasiti aici.

 

Palatul Buckingham este simbolul monarhiei Londrei si Marii Britanii. Aparitiile familiei regale la balconul care da spre bulevardul The Mall marcheaza timpurile unitatii nationale si a sarbatorii si sunt televizate si transmise in toata lumea, facand locul familiar pentru milioane de oameni.

 

Dincolo de fatada faimoasa, Palatul Buckingham este mai mult decat un fundal din piatra al fastului si al spectacolului. Incepand cu domnia Reginei Victoria, palatul a fost rezidenta oficiala pentru monarhiile care au domnit si gazduieste o colectie superba de lucrari de arta, dar acesta nu este un muzeu.

 

Fiind sediul monarhiei britanice, Palatul Buckingham este un palat de lucru. Camerele sale de stat formeaza un cadru magnific pentru indatoririle oficiale si pentru ceremoniile Majestatii Sale Regina, ca Sef al Statului Regatului Unit si Sef al Commonwealth. Chiar daca pare ca simbolizeaza continuitatea si traditia, fiecare regim a facut schimbari, de cand Regele George al III-lea a cumparat casa in anul 1761, si aceste schimbari continua si in prezent, cu programul major de restaurare si renovare necesar, care a inceput in anul 2017.

 

Istoricul Palatului Buckingham

Un simbol al monarhiei

 

Recunoscut in intreaga lume ca un simbol al monarhiei britanice, Palatul Buckingham este punctul central al unui peisaj regal care duce in jos pe  bulevardul The Mall, pe langa Palatul St.James si Casa Clarence, catre monumentul Reginei Victoria si in cele din urma la palatul in sine. Faimoasa fatada a palatului dateaza din anul 1913, cand a fost reproiectata si refacuta ca parte a schemei Memorialului Reginei Victoria care a inclus si constructia Arcului Admiralty (Amiralitatii) si a portilor si stalpilor din jurul curtii palatului. Lucrarea la fatada palatului a fost finalizata intr-un timp record, sub 13 sapatmani, fara a se sparge nici macar un singur geam din ferestrele existente.

 

Portile Palatului Buckingham au fost un punct de adunare pentru publicul britanic, in perioade de sarbatoare si de criza, inca din timpul Reginei Victoria, multimile convergand intr-un numar mare de la palat pana in jos pe The Mall. O multime sumbra s-a adunat pentru a-l vedea pe Regele George al V-lea si pe Regina Maria dupa ce a fost declarat Primul Razboi Mondial pe 4 august 1914 si o  multime salbatica s-a adunat sa marcheze sfarsitul celui de Al Doilea Raboi Mondial in anul 1945, cand Regele, Regina si doua Printese au impartasit starea nationala de jubilare in timp ce au raspuns la apelurile de a aparea de opt ori la balcon.

 

Faimosul balcon de la Palatul Buckingham a devenit parte a unui ritual al unitatii nationale, conectand familia regala cu publicul si impartasind sarbatorile cu ocazii speciale, cum ar fi nuntile regale. Multimi uriase au salutat-o pe Printesa Elisabeta si pe Ducele de Edinburgh dupa nunta lor din anul 1947, asa cum au facut-o si mai recent, cand Ducele si Ducesa de Cambridge s-au casatorit in anul 2011. Evenimentele care au marcat Jubileele de Aur si Diamant ale Reginei au culminat la Palatul Buckingham cu afisari luminoase, spectaculoase pe fatada palatului.

 

O rezidenta regala

 

Din secolul al XVIII-lea, in Londra, Curtea a fost la Palatul St.James, care este inca palatul senior si Curtea oficiala. Oricum, pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, Palatul St.James a devenit vechi si neconfortabil, atat de mult incat, in anul 1761, Regele George al III-lea (care a domnit in perioada 1760 - 1820) a achizitionat casa Ducelui de Buckingham pentru proaspata lui sotie, noua Regina Charlotte. Regele a spus ca noua locuinta nu va fi un palat, ci un loc de retragere.

 

El a spus ca treburile oficiale si de stat vor fi tinute inca in Palatul St.James, in timp ce Casa Buckingham va fi o rezidenta privata pentru Rege si Regina, unde vor locui si vor primi vizitatori.

 

Fiul lui George al III-lea, Regele George al IV-lea (care a domnit in perioada 1820 - 1830) a facut magnificele Camere de Stat pe care le vedem astazi. Cand a devenit rege, el l-a adus pe arhitectul sau favorit, John Nash, initial sa reamenajeze casa relativ modesta a parintilor sai si sa o faca mai potrivita vietii sale de burlac.

 

Nash incepuse deja proiectul cand Regele s-a razgandit si a decis sa faca din Casa Buckingham "un palat excelent". Proiectul lui Nash trebuia sa contina apartamente potrivite pentru a gazdui colectia de arta a Regelui,  sa-si mute Curtea si sa conduca treburile de stat. Era necesara o camera a tronului si mai multe camere mari de stat decat au fost initial preconizate.

 

Camerele de Stat au ramas foarte asemanatoare cu cele proiectate de Nash, un testament al ideilor grandioase ale Regelui George al IV-lea si cu un buget care a scapat rapid de sub control. Remodelarea a fost inca neterminata cand a murit George al IV-lea, cu toate ca a fost construit un arc impozant in curtea palatului si nou-numitul Palat Buckingham era in pericol sa devina un elefant alb enorm.

 

Consternat de costuri, Guvernul a simtit totusi ca, pe masura ce s-au cheltuit atat de multi bani, ar fi trebuit ca palatul sa fie finalizat. Nash a fost demis pentru gestionare financiara gresita si a fost numit Eduard Blore in locul lui, sa finalizeze lucrarea cu costuri minime si Guvernul a luat masuri pentru a controla mai bine finantele Coroanei in viitor.

 

Regele William al IV-lea (care a domnit in perioada 1830 - 1837) a fost ofiter naval aproape toata viata lui si nu a impartasit niciunul din gusturile extravagante ale fratelui sau. Lui nu i-a placut Palatul Buckingham si a refuzat sa se mute acolo, optand sa stea confortabil in Casa Clarence, in apropiere de Apartamentele de Stat din Palatul St.James. Abia dupa ce William al IV-lea a fost la randul sau succedat de frumoasa Victoria, Palatul Buckingham a devenit, in sfarsit, resedinta oficiala a suveranului.

 

Regina Victoria (care a domnit in perioada 1837 - 1901) a locuit cu mama sa la Palatul Kesington si a fost bucuroasa sa scape din casa copilariei sale. Ei i-a pasat putin ca sub noile Camere de Stat remodelate, Palatul Buckingham a fost construit peste ceea ce era efectiv o canalizare deschisa. Bucatariile aveau igrasie si erau intunecoase si conditiile erau groaznice.

 

Dupa ce a inspectat palatul, ea a declarat ca orice loc de sub scari era "cel mai urat si ofensator", dar Victoria a fost incantata de camerele ei spatioase si de noua ei libertate ca Regina. Micul ei caine, Dash era fericit sa alerge prin gradini si Victoria putea acum sa se distreze intr-un mod in care nu a fost lasata niciodata. Se organizau concerte, cine private si jocuri pe care le juca cu doamnele ei de onoare. Una dintre primele ei actiuni a fost sa comande 12 doze de pachete de carti de joc, jumatate cu spatele roz si jumatate cu alb.

 

Palatul era iluminat cu lumanari si erau incendii in fiecare camera si Victoriei nu parea sa-i pese de faptul ca fumegau cosurile. Slujitorii palatului erau notorii corupti.

 

Casatoria Victoriei cu Printul Albert a schimbat toate aceste lucruri. Albert s-a implicat personal in administrarea palatului si, cu toate ca a intampinat o mare rezistenta, el a reusit in cele din urma sa infiinteze un nou mod de administrare al Casei Regale. Bucatariile au fost imbunatatite, s-a instalat iluminatul pe gaz si au fost dati afara mai multi servitori, astfel incat sa poata fi instituit un regim nou, mai eficient.

 

Pentru Victoria si Albert, Palatul Buckingham a fost casa lor. Cei noua copii ai lor s-au nascut in palat si nu la mult timp dupa aceea, Victoria a scris Guvernului sa se planga de "lipsa totala de cazare pentru mica noastra familie, care creste rapid". Au fost create mai multe camere, prin construirea celei de a patra aripi a palatului, in curte, incluzand un balcon central cu fata la The Mall.

 

Pentru aceasta, s-a dezmembrat Arcul Triumfal din marmura al lui George al IV-lea, care a fost mutat in locatia sa actuala, in coltul de nord-est al Parcului Hyde. Au fost adaugate o Sala de Bal imensa si o Camera de Bal pentru cina, pentru divertismentele Curtii. Viata in Palatul Buckingham  in timpul primilor ani ai casniciei Victoriei a fost intensa. Atat Victoria cat si Albert erau muzicieni buni si se tineau adesea in palat concerte sau seri muzicale cat si dineuri, recitaluri si baluri cu costume fanteziste, dintre care s-au pastrat trei costume istorice de bal, complete si spectaculoase.

 

Dar moartea lui Albert a dus la sfarsitul petrecerilor de la palat. Regina, afectata de durere, s-a retras din viata publica timp de doi ani, iar Palatul Buckingham a fost inchis, mobilierul invelit in folie si tencuiala aurita a lui Nash s-a umplut de praf. In anii urmatori, Victoria s-a intors la palat pentru a tine Curti de dupa amiaza, la care participa societatea londoneza, dar aceste intalniri au fost sumbre din toate punctele de vedere, deoarece nu se oferea mancare si bautura oaspetilor. 

 

Cand a urcat pe tron Regele Eduard al VII-lea (care a domnit in perioada 1901 - 1910), Palatul Buckingham era un loc intunecos si invechit. Noul rege a recunoscut ca monarhiei ii trebuia un centru in Londra si el a infiintat asocierea trainica dintre Familia Regala si Palatul Buckingham in constiinta publica.

 

Palatul a fost curatat de toate urmele vechiului regim. Peretii vopsiti in culori vii au fost repictati si camerele reimprospatate cu un decor nou, modern, alb si auriu, conform unui plan generos de redecorare pe care Regele Eduard l-a considerat a fi "o datorie si o necesitate". El a onorat memoria mamei sale prin instalarea Memorialului Reginei Victoria, la capatul bulevardului The Mall.

 

Regele a demarat, de asemenea, un program de modernizare inauntrul palatului: au fost instalate closete pentru oaspeti si baile aveau acum apa calda. Regele nu a mai tinut deloc Curtile triste de dupa amiaza. In loc de acestea, Eduard a tinut Curti de seara, cand erau banchete si baluri, privite de Rege si de Regina Alexandra din cele doua tronuri noi puse pe un podium in Sala de Bal.

 

Scurta domnie a Regelui Eduard al VII-lea a pus cu siguranta Palatul Buckingham in centrul unei vieti stralucitoare a Curtii si a societatii londoneze.

 

Fiul sau, Regele George al V-lea (care a domnit in perioada 1910 - 1936) a fost o personalitate foarte diferita si si-a petrecut fericit viata in tara. Totusi, el si Regina Maria s-au mutat din indatorire la Palatul Buckingham si au indurat multele sale inconveniente. In ciuda modernizarilor facute de Eduard al VII-lea, palatul era inca departe de a fi confortabil. "Totul este aici atat de dezordonat, distantele atat de mari si atat de obositor", se plangea Regina Maria intr-o scrisoare.

 

Pentru prima data, Palatul Buckingham a devenit un punct central al linistei si unitatii nationale, deoarece anuntul razboiului a adus multimi de oameni la portile sale, pentru a-i vedea pe Rege si pe Regina. Cu toate acestea, intrunirile publice de la porti nu au avut intotdeauna acelasi scop. In anul 1914, Emmeline Pankhurst a condus 20.000 de femei intr-un mars la palat, pentru a cere dreptul de vot si mai tarziu, o sufrageta a pacalit securitatea de la palat pentru a intra intr-o camera de receptie, unde a cazut la picioarele Regelui si a tipat la el sa opreasca tortura femeilor, un incident raportat de ziarele vremii sub titlul "Femeia salbatica in Sala Tronului".

 

Regele si Regina au avut grija sa evite orice sugestie de extravaganta in timpul razboiului si au fost rationali impreuna cu toti ceilalti. Nu s-a servit niciun fel de alcool la palat dupa anul 1915. In locul alcoolului, oaspetii erau serviti cu limonada si ceai, in timp ce dineurile de la palat constau intr-un singur ou, o bucata de peste si un centimetru de paine neagra, masurat cu precizie.

 

Regele Geoge al IV-lea (care a domnit in perioada 1936 - 1952) a trebuit sa paraseasca, de asemea casa familiei pentru mai putin confortabilul Palat Buckingham. Chiar daca a fost instalata televiziunea in anul 1936, palatul nu a fost niciodata confortabil. Oricum, Familia Regala a facut tot ce i-a stat in putinta sa se acomodeze, petrecand zilele lucratoare in Londra si weekendurile la Castelul Windsor.

 

Printesa Elisabeta si Printesa Margareta au facut parte din prima Companie a Palatului Buckingham de Ghizi si Brownies, cu sediul in casa de vara a gradinilor palatului.

 

In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, Palatul Buckingham a fost bombardat de noua ori, dar din fericire Camerele de Stat au scapat de avarieri majore. Lucrarile de arta din Colectia Regala au fost impachetate si puse in cutii pentru siguranta, cat si covoarele pretioase, iar draperiile au fost date jos. Ferestrele au fost blocate si ca in timpul Primului Razboi Mondial, mancarea Familiei Regale si a celorlalti membri ai Curtii a fost rationalizata.

 

"Este atat de trist la Palatul Buckingham", a scris Regina Elisabeta intr-o scrisoare catre mama sa. "Atat de murdar si de intunecat si plin de curent, incat imi doresc sa vad inca odata vechea casa ordonata si curata, cu covoare si perdele si fara raiduri aeriene". Sfarsitul razboiului a insemnat intoarcerea Familiei Regale la Palatul Buckingham, golit de operele de arta si care necesita urgent o reparatie majora.

 

Mobilierul care ramasese in palat era acoperit de praf si lazile care trebuiau despachetate stateau in fiecare camera. Guvernanta regala, Marion Crawford, si-a amintit cum ea si cele doua printese au inspectat palatul si cum au ajutat uneori sa despacheteze cutiile: "Am lustruit cu batistele noastre lucrurile pe care le-am despachetat. Si intr-o zi, cautand prin camerele pe jumatate demontate, am dat peste un pian foarte vechi. Margareta a fost incantata de aceasta descoperire. A ridicat capacul pianului, s-a asezat si a inceput sa cante Chopin. In timp ce atingea clapele pianului, se ridicau nori mari de praf".

 

In anul 1951, la primul etaj al Palatului Buckingham, Regele a suferit o operatie de indepartare a unui plaman, in timp ce multimile furioase s-au adunat afara, citind buletinele scrise in creion, care erau legate de porti.

 

Cand a murit Regele, in anul 1952, a fost din nou randul noii Regine sa paraseasca confortul Casei Clarence pantru Palatul Buckingham, inca odata. Pentru mai mult de 60 de ani, Regina Elisabeta a II-a a locuit in apartamentele private ale Palatului Buckingham, in timpul saptaminii de lucru. Chiar daca si-a luat cainii cu ea, palatul este mai mult un loc de lucru in care Regina isi desfasoara indatoririle de stat, decat un camin. Regina si Ducele de Edinburgh au petrecut weekendurile in Castelul Windsor. Cand Palatul Buckingham este deschis publicului, in timpul verii, cei doi se duc la Balmoral, iar de Craciun si Anul Nou, la Sandringham.

 

Cu toate acestea, Palatul Buckingham a fost cadrul in care s-au desfasurat multe ocazii familiare, cum ar fi receptiile de nunta ale Ducelui si Ducesei de Cambridge din anul 2011.

 

Peste ani, Palatul Buckingham a fost modernizat cu tehnologii noi. El are cinema (folosit uneori ca centru operational pentru ceremoniile majore) cat si Wifi si discuri de sateliti, dar au trecut multi ani de cand Palatul Buckingham a suferit o renovare corespunzatoare. In anul 2017, a inceput un proiect major de renovare menit sa dureze cativa ani, care are ca scop sa faca Palatul Buckingham corespunzator secolului al XXI-lea.

 

Palatul Buckingham este, de asemenea, casa unui numar mare de personal cu inalta pregatire, care deserveste Familia Regala, pentru a se asigura ca orice eveniment decurge perfect. Multi dintre ei au spatii de locuit in Palatul Regal al Grajdurilor, iar atunci cand sunt in afara serviciului pot sa foloseasca facilitatile palatului, cum ar fi piscina, care a fost restaurata dupa razboi, terenul de squash, construit langa piscina in anul 1985 si sala de sport a personalului, adaugata Grajdurilor Regale in anul 2009.  

 

Palatul Buckingham si portile din fata palatului, vazute din bulevardul The Mall, in urmatoarele 6 fotografii.

 





Fatada Palatului Buckingham, cu balconul la care apare Familia Regala, in urmatoarele 6 fotografii.

 



Garda din fata Palatului Buckingham

 

Palatul Buckingham vazut dinspre nord-vest (catre Parcul Verde), in urmatoarele 5 fotografii.

 



Palatul Buckingham si Memorialul Victoria

 



       

Memorialul Victoria

 

Memorialul Victoria este un monument al Reginei Victoria, aflat la capatul bulevardului The Mall, care a fost proiectat si executat de sculptorul Sir Thomas Brock. Memorialul a fost proiectat in anul 1901 si dezvelit pe data de 16 mai 1911, cu toate ca nu era finalizat. Monumentul a fost finalizat in anul 1924. A fost piesa centrala a unei scheme ambitioase de planificare urbana, care a inclus crearea Gradinilor Reginei, dupa un proiect facut de Sir Aston Webb si refacerea Palatului Buckingham (care se afla in spatele memorialului) de catre acelasi arhitect.

 

La fel ca si Memorialul Albert din Gradinile Kensington, Memorialul Victoria are o schema elaborata de sculptura iconografica. Pilonul central al memorialului este din marmura pantelica, iar statuile individuale sunt din marmura Lasa si bronz aurit. Memorialul cantareste 2.300 de tone.

 

In partea de sus a stalpului central se afla o Victorie inaripata, din bronz aurit, care sta in picioare pe un glob si cu palma invingatorului intr-o mana. Sub ea sunt personificari ale Constantei, care tine in mana o busola cu acul indreptat spre nord si a Curajului, care tine o bata. Sub acestea, pe laturile de est si de vest, se afla doi vulturi cu aripile intinse, care reprezinta Imperiul.

 

Sub acestea, sunt: statuia Reginei Victoria pe tron (cu fata catre The Mall), statuia Maternitatii (cu fata la Palatul Buckingham), statuia Justitiei (cu fata catre nord-vest, spre Parcul Verde) si statuia Adevarului (cu fata spre sud-est). Aceste statui au fost facute din blocuri solide de marmura, Adevarul fiind sculptat dintr-un bloc de 40 de tone.

 

Brock a descris simbolismul Memorialului, spunand ca este dedicat "calitatilor care au facut-o pe Regina noastra atat de mare si atat de iubita". El a adaugat ca statuia Reginei a fost plasata cu fata la oras, fiind flancata de Adevar si Justitie, deoarece el a simtit ca "ea a fost dreapta si ca a cautat adevarul intotdeauna si in circumstante", in timp ce Maternitatea trebuia sa reprezinte "marea dragoste pentru poporul ei".

 

In cele patru colturi ale monumentului sunt statui masive din bronz cu lei, care reprezinta: Pacea (o femeie care tine o ramura de maslin), Progress (un tanar nud care tine o torta aprinsa), Agricultura (o femeie in rochie taraneasca cu o secera si un snop de porumb) si Mestesugul (un fierar in costum modern cu ciocan si sul). Bazele statuilor ultimelor doua grupuri sunt inscriptionate cu cuvintele "Darul Noii Zeelande".

 

Intregul program sculptural are o tema nautica, la fel ca restul bulevardului The Mall (Arcul Admirality, de exemplu). Acest lucru poate fi vazut la sirenele, mermenii si hipogrifii, toate acestea sugerand puterea navala a Regatului Unit.

 

Memorialul Victoria este amplasat in mijlocul unui cadru arhitectural de gradini si porti formale, proiectat de arhitectul Sir Ashton Webb. Avand aproape 25 de metri inaltime, Memorialul Victoria ramane cel mai inalt monument al unui rege sau regina din Anglia.

 

Memorialul Victoria, in urmatoarele 9 fotografii.

 
 

Memorialul Victoria si Palatul Buckingham

 


Memorialul Victoria, Palatul Buckingham si The Mall

 

Memorialul Victoria vazut din fata Palatului Buckingham

 

Memorialul Victoria vazut dinspre Parcul Verde

 
 
Cele patru statui de bronz din jurul memorialului, in urmatoarele 4 fotografii.

 


Statuia Progress a Memorialului Victoria

 

 

Portile Palatului Buckingham

 

Sunt trei porti formale pe domeniul Palatului Buckingham: Poarta Canada, Poarta Africii de Sud si de Vest si Poarta Australia. Ultimele doua porti au doua coloane ornate cu sculpturi figurative ale unor baieti si stemele sunt cate un animal, care reprezinta dominatia.

 

Poarta Canada

 

Poarta Canada face parte din schema Memorialului Regina Victoria. Prin Poarta Canada se intra in Parcul Verde, unul dintre cele opt parcuri regale din centrul Londrei. Poarta Canada a fost prezentata Londrei de catre Canada (care era atunci stapanul senior al Imperiului Britanic), ca facand parte din vasta schema memoriala dedicata Reginei Victoria, care a murit in anul 1901.

 

Intregul memorial, care este mai mult un act de urbanism decat un monument funerar, a fost proiectat de Sir Aston Webb. Memorialul ia forma uniu traseu procesional de la Trafalgar Square la Palatul Buckingham. Incepand de la Arcul Admirality, proiectul se desfasoara in bulevardul The Mall si culmineaza cu un "punct rotund" in fata palatului, cu Memorialul Victoria facut de Sir Thomas Brock in centrul sau.

 

Poarta Canadei a fost comandata in anul 1905 impreuna cu portile pentru Palatul Buckingham si alte doua porti similare, dar mai mici, prezentate de Australia si Africa de Sud. Comisia a fost castigata de Bromsgrove Guild (o companie de artisti si designeri moderni asociati cu Miscarea de Arte si Meserii), care a finalizat lucrarea si a avut Poarta Canada in situ pana in anul 1911.

 

Poarta Canada se afla in partea de nord a "Punctului rond", la jonctiunea cu Dealul Constitutiei, un sens giratoriu aglomerat, dar inchis ocazional traficului atunci cand Mall-ul este necesar pentru procesiunile de stat de la palat. De la poarta se intinde un bulevard dublu, lung, pana la Piccadilly.

 

Poarta Canada a fost facuta in acelasi stil cu portile Palatului Buckingham si poarta blazoanele a sase din cele sapte provincii canadiene ale vremii (de la stanga la dreapta: Manitoba, Ontario, Quebec, Nova Scotia, New Brunswick și Insula Prințului Edward). In proiectare, Poarta Canada ia forma unui ecran format din cinci portaluri de fier forjat aurit, sectiunea centrala fiind poarta principala care este si cea mai mare; portile duble sunt sprijinite pe coloane de fier.

 

Cele doua golfuri din fier forjat care flancheaza poarta centrala contin porti mai mici, in timp ce glofurile terminale contin porti pietonale mai mici. Ecranul este terminat de doi stalpi masivi din piatra Portland. Pe stalpi sunt reliefuri ale scuturilor celor trei provincii canadiene ramase, care au fost fondate ulterior: Columbia Britanică (stânga) și Alberta și Saskatchewan (ambele dreapta). Coloanele interioare flancate sunt mai mici si, la fel ca stalpii din fier, sunt incoronati de felinare cu gaz, cu un design similar cu cele de pe stalpii balustradelor palatului.

 

Poarta Canada, in urmatoarele 4 fotografii.

 




 

Poarta Africii de Sud si de Vest

 

Poarta Africii de Sud si de Vest este una dintre cele trei porti ale Palatului Buckingham, date de fostele posesii imperiale. Cele trei porti, impreuna cu o fantana monumentala in crestere si amplasate intr-un sens giratoriu cuprind Memorialul Reginei Victoria din anul 1908, care domina intrarea din fata a Palatului Buckingham.

 

Coloana Portii Africii de Sud si de Vest, in urmatoarea fotografie.

 


Poarta Australia (stanga) si Poarta Africii de Sud si de Vest (dreapta), in urmatoarea fotografie.

 


Alta poarta formala din fata Palatului Buckingham, in urmatoarele doua fotografii.




Gradinile din fata Palatului Buckingham, in urmatoarele 6 fotografii.

 





Parcul din partea de nord-vest (catre Parcul Verde), in urmatoarele doua fotografii.

 



 

Galeria Reginei

 

Galeria Reginei este o galerie de arta publica de la Palatul Buckingham. Regina detine una dintre cele mai valoroase colectii private de arta, care cuprinde in jur de 9.000 de lucrari, printre care si desene de Leonardo da Vinci si portrete regale de Holbein si Van Dyck. O parte din ele sunt expuse in Galeria Reginei (Queen's Gallery).

 

Galeria Reginei se afla in partea de vest a Palatului Buckingham, pe locul unei capele bombardata in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial si deschisa publicului pentru prima data in anul 1962. Galeria Reginei a primit 5 milioane de vizitatori de cand a fost deschisa si pana cand a fost inchisa, in perioada 1999 - 2002, pentru a fi reconstruita, iar lucrarile au fost efectuate de John Simpson.

 

Pe data de 21 mai 2002, galeria a fost redeschisa de Regina Elisabeta a II-a, cu ocazia sarbatoririi Jubileului sau de Aur.

 

Galeria Reginei se afla pe strada Buckingham Palace si este deschisa zilnic, intre orele 10.00 - 17.30, ultimul acces fiind la ora 16.30. Noi nu am vizitat Galeria Reginei, deoarece timpul a fost limitat si preturile muzeelor erau foarte mari.

 

Galeria Reginei, in urmatoarele 4 fotografii.

 




 

 

Va urma....

 


Comments

Popular posts from this blog