Spania-atractiile turistice din Barcelona


SPANIA - ATRACTIILE TURISTICE DIN BARCELONA



In acest articol va prezint atractiile turistice din Barcelona. Am vizitat Barcelona in perioada 10 - 13 septembrie 2016.




Dupa ce am vizitat Madridul, Segovia, Granada, Sevilla si Cordoba am plecat la Barcelona.

Daca doriti informatii despre atractiile turistice din Madrid, le gasiti aici.

Daca doriti informatii despre atractiile turistice din Segovia, le gasiti aici.

Daca doriti informatii despre atractiile turistice din Granada, le gasiti aici.

Daca doriti informatii despre atractiile turistice din Sevilla, le gasiti aici.

Daca doriti informatii despre Moscheea - Catedrala din Cordoba, le gasiti aici.

Barcelona este un oras asezat in nord - estul Spaniei, pe coasta Marii Mediterane. Este capitala si cel mai mare oras al comunitatii autonome a Cataloniei, cat si a doua cea mai populata municipalitate a Spaniei. Barcelona are o populatie de 1,6 milioane de locuitori in oras, dar zona sa urbana se  extinde in numeroase municipalitati vecine, care fac parte din Provincia Barcelona, unde locuiesc 4,8 milioane de locuitori. Provincia Barcelona este cea de a sasea cea mai populata zona urbana din Uniunea Europeana, dupa Paris, Londra, Madrid, zona Ruhr si Milano. 

Barcelona este una dintre cele mai mari metropole din Marea Mediterana, localizata pe coasta dintre gurile raurilor Llobregat si Besos, fiind marginita la vest de lantul muntos Serra de Collserola, care are cel mai inalt varf de 512 metri inaltime. 

Fondat ca oras roman in Evul Mediu, Barcelona a devenit capitala Districtului Barcelonei. Dupa unirea cu Regatul Aragonului, Barcelona a continuat sa fie un oras important in Coroana Aragonului, ca centru economic si administrativ al Coroanei si capitala principatului Cataloniei. 

Barcelona are un patrimoniu cultural bogat si este astazi un centru cultural important si o destinatie turistica majora. Sunt vestite, in special, lucrarile arhitecturale ale lui Antoni Gaudi si ale lui Lluis Domenech i Montaner, care au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Sediile Sindicatului pentru Mediterana sunt localizate in Barcelona. 

Orasul este cunoscut si datorita faptului ca a gazduit Olimpiadele de vara din anul 1992, cat si conferinte si expozitii de clasa mondiala si multe turnee sportive internatioinale. Barcelona este unul dintre centrele dominante de turism, economice, comerciale si culturale ale lumii si influenta sa in comert, educatie, divertisment, sport, media, moda, stiinta si arte contribuie la statutul sau de oras major global.

Barcelona este un centru cultural si economic major din sud-vestul Europei, clasandu-se pe locul 24 in lume (inaintea orasului Zurich si dupa orasul Frankfurt) si un centru financiar. In anul 2008, orasul a fost a patra putere economica dupa GDP din Uniunea Europeana si a 35-a din lume, cu o valoare a GDP-ului de 177 miliarde se EURO. In anul 2012, Barcelona a avut un GDP de 170 de miliarde de USD si a condus Spania in rata de ocupatie a populatiei din acel moment.

In anul 2009, orasul a fost clasificat al treilea din Europa si unul dintre cele mai prospere din lume, ca brand al orasului. In acelasi an, orasul a fost clasificat al patrulea din Europa ca oras european de afaceri si dezvoltare rapida, cu o crestere de 17%  pe an si orasul a devenit puternic si renumit prin cresterea sa din ultimii trei ani. 

Barcelona este, de asemenea, casa unuia dintre cele mai faimoase cluburi de fotbal din lume, FC Barcelona. Din anul 2011, Barcelona a fost un oras dominant in Europa. Orasul are un centru de transport, cu portul Barcelona, care este unul dintre porturile marine principale din Europa si cel mai aglomerat port european de pasageri, un aeroport internatioanal, aeroportul Barcelona - El Prat, care dirijeaza peste 50 de miloane de pasageri pe an, o retea extensiva de autostrazi si o linie pentru trenuri de mare viteza, care leaga orasul de Franta si de restul Europei.

 Barcelona a fost al 20-lea cel mai vizitat oras din lume de catre vizitatori internatioanli si al 5-lea cel mai vizitat oras din Europa dupa Londra, Paris, Istanbul si Roma, cu 5,5 milioane de vizitatori internationali in anul 2011. Din anul 2015, Praga si Milano au au avut mai multi vizitatori internationali. Barcelona este clasificata ca fiind cel mai popular oras vizitat din Spania.

Scurt istoric al Barcelonei

Pre-istoria orasului

Originea celei mai vechi asezari a locului pe care il ocupa in prezent Barcelona este neclara. Au fost gasite ruinele unor asezari vechi, incluzand diferite morminte si case care dateaza dinaintea anului 5.000 I.Hr.

Infiintarea Barcelonei este subiectul a doua legende diferite. Prima legenda atribuie infiintarea orasului mitologicului zeu Hermes. A doua legenda atribuie fondarea orasului direct cartaginezilor istorici, lui Hamilcar Barca, tatal lui Hannibal, care se presupune ca a denumit orasul Barcino, dupa numele familiei sale, in secolul al III-lea I.Hr., dar nu exista nicio dovada istorica sau lingvistica in acest sens.

Barcelona romana

In jurul anului 15 I.Hr., romanii au transformat orasul intr-un castru (tabara militara romana), in zona Mons Taber, un deal mic din apropierea primariei din zilele noastre (Plaça de Sant Jaume). Acesta organizare este vizibila si astazi pe harta centrului istoric al orasului, prin fragmentele ramase din zidurile romane. Sub romani, orasul a fost o colonie denumita Faventia sau Colonia Faventia Julia Augusta Pia Barcino sau Colonia Julia Augusta Faventia Paterna Barcino, pe numele sau intreg.

Geograful Pomponius Mela ( a scris in jurul anului 43 D.Hr.) mentioneaza Barcelona printre orasele mici ale districtului, probabil ca era eclipsat de orasul vecin Tarraco (Tarragona de astazi), dar s-a dedus, probabil din scrierile de mai tarziu, ca orasul a crescut gradual, imbogatindu-se si a fost, prin urmare favorizat ca avand o situatie buna si fiind un port excelent. Barcelona a obtinut imunitate de la conducatorii imperiali. Orasul isi batea propria moneda si s-au pastrat cateva dintre aceste monede din era lui Galba.

Sunt expuse vestigii romane importante in subsolul pietei Plaça del Rei, ca parte a Muzeului de Istorie al Orasului Barcelona (MUHBA). Planul retea tipic roman este inca vizibil astazi in configuratia centrului istoric, in Cartierul Gotic (Barri Gotic, in limba spaniola). Cateva fragmente ale peretilor romani au fost incorporate in catedrala. Catedrala, cunoscuta sub numele de Catedrala Bazilica Metropolitana a Barcelonei, este denumita uneori La Seu, care inseamna Catedrala, in limba catalana. Se spune ca a fost fondata in anul 343.

Barcelona medievala

Orasul a fost cucerit de vizigoti, la inceputul secolului al V-lea, devenind capitala intregii Spanii (Hispania), pentru cativa ani. Dupa aceea a fost cucerita de mauri, la inceputul secolului al VIII-lea, a fost cucerita de fiul lui Carol cel Mare (Charlemagne), Ludovic, in anul 801, care a facut din Barcelona "Hotarul Hispanic" carolingian, o zona care a fost condusa de Contele Barcelonei. Contii Barcelonei au devenit independenti cu timpul si si-au extins teritoriile, astfel incat au inclus sub dominatia lor toata Catalonia.

Pe data de 6 iulie 985, Barcelona a fost jefuita de armata lui Almanzor (Al-Mansur Ibn Abi Aamir). Jaful a fost atat de traumatizant, incat cea mai mare parte a populatiei Barcelonei a fost ucisa sau inrobita in sclavie. In anul 1137, provincia Aragonului si disatrictul Barcelonei s-au unit in uniune dinastica, prin mariajul lui Ramon Berenguer al IV-lea si a Petronillei de Aragon, iar titlurile nobiliare ale celor doi au dat nastere la un singur titlu nobiliar, cand s-a nascut fiul lor, Alfonso al II-lea de Aragon, care a urcat pe tron in anul 1162.

Teritoriile sale au fost cunoscute mai tarziu sub denumirea de Coroana Aragonului, care a cucerit multe posesii de peste mare si a domnit in teritoriul Marii Mediterane de Vest, cucerind teritoriile Napoli si Sicilia, pana la Atena, in secolul al XIII-lea. Construirea unei legaturi dinastice intre Coroanele Aragonului si Castiliei au marcat inceputul declinului Barcelonei.

Banca Brcelonei, care a fost, probabil cea mai veche banca a Europei, a fost stabilita de magistratii orasului in anul 1401. Banca s-a infiintat pornind de la necesitatile statale, asa cum s-a infiintat si Banca Venetiei (1402) si Banca Genovei (1407).

Barcelona sub monarhia spaniola

Mariajul dintre Ferdinand al II-lea de Aragon cu Izabela I a Castiliei din anul 1469, a unit ele doua linii regale. Madrid a devenit centrul puterii politice, in timp ce colonizarea Americilor a redus importanta financiara (cel putin in termeni relativi) a comertului mediteranean. Barcelona a fost un centru al separatismului catalan, incluzand revolta catalana (1640 - 1652) impotriva lui Filip al IV-lea al Spaniei. Marea epidemie de ciuma din anii 1650 - 1654 a injumatatit populatia orasului.

In secolul al XVIII-lea, a fost construita o fortareata pe Montjuïc, care supraveghea portul. In anul 1794, aceasta fortareata a fost folosita de astronomul francez Pierre Francois Andre Mechain, pentru observarile privind inspectiile din zona Dunkerque, care a furnizat bazele oficiale ale masuratorilor cu metrul. Etalonul metrului, produs din platina, a fost prezentat la intrunirea legislativa franceza din 22 iunie 1799.

O mare parte a Barcelonei a fost afectata negativ de razboaiele Napoleonice, dar startul industrializarii a dat provinciei sansa de a se dezvolta. Planificatorul urban Ildefons Cerda a proiectat marele district Eixample, in anii 1850, cand peretii medievali din jurul vechiului oras Barcelona au fost daramati.

Razboiul Civil Spaniol si perioada Franco

In timpul Razboiului Civil Spaniol, Barcelona si Catalonia, in general, au fost categoric, republicane. Multe antreprize si servicii publice au fost colectivizate de catre sindicatele CNT si UGT. Cum puterea guvernului Republican si "Generalitat" au scazut, cea mai mare parte a orasului a fost sub controlul efectiv al gruparilor anarhiste. Anarhistii au pierdut controlul orasului in favoarea aliatilor lor, comunistii si a trupelor oficiale ale guvernului, dupa luptele de strada din "Zilele de mai" ale Barcelonei.

Caderea orasului din data de 26 ianuarie 1939, a cauzat un exod in masa a populatiei, care a fugit la frontiera franceza. Rezistenta Barcelonei la lovitura de stat a lui Franco a fost unul dintre ultimele efecte dupa infrangerea guvernului Republican. Institutiile autonome ale Cataloniei au fost abolite si a fost interzisa folosirea limbii catalane in public.

Barcelona a ramas al doilea oras mare din Spania si inima regiunii, care a fost industrializata si a prosperat, in ciuda devastarilor din timpul Razboiului Civil. Rezultatul a fost o imigrare la scara larga din zonele sarace ale Spaniei, in special din Andaluzia, Murcia si Galicia.

Sfarsitul secolului al XX-lea

In anul 1992, Barcelona a gazduit Jocurile Olimpice de vara. Efectele s-au vazut dupa olimpiada, prin schimbarile care s-au facut, creand un oras mare, industrial. Ca parte a pregatirilor pentru jocurile olimpice, s-au demolat cladirile industriale de-a lungul falezei si s-au creat doua mile de plaja.

Noile constructii au crescut capacitatea strazilor orasului cu 17%, canalizarile cu 27%, iar numarul zonelor verzi noi si a plajelor a crescut cu 78%. Intre anii 1990 si 2004, numarul de camere de hotel din oras s-a dublat. Probabil cea mai importanta a fost perceptia turistilor asupra orasului, care a fost schimbata, clasand Barcelona in anul 2012 pe locul 12 in topul celor mai populare destinatii din lume si pe locul 5 in Europa.

Istoria recenta

Moartea lui Franco din anul 1975, a adus o perioada de democratie in toata Spania. Presiunile pentru schimbare, pentru sustinerea guvernului Republican au fost puternice, mai ales in Barcelona, care a considerat (cu cateva justificari), ca a fost pedepsita in timpul celor aproape 40 de ani de dictatura sub Franco. Demonstratia masiva, dar pasnica, din 11 septembrie 1977, a strans peste 1 milion de oameni in strazile Barcelonei, care au cerut restabilirea autonomiei Cataloniei. Autonomia a fost admisa in mai putin de o luna dupa demonstatie.

Dezvoltarea Barcelonei a fost promovata de doua evenimente din anul 1986: aderarea Spaniei la Comunitatea Europeana si mai ales, desemnarea Barcelonei ca oras gazda al Jocurilor Olimpice de vara din anul 1992. Procesul de regenerare urbana a fost rapid si insotit de o crestere rapida a reputatiei internatioanle. Cresterea costurilor caselor a dus la un declin al populatiei (de minus 16,6%), in ultimele doua decade ale secolului al XX-lea, cand multe familii s-au mutat in suburbii. Acest declin s-a inregistrat pana in anul 2001, cand a inceput sa vina noul val de imigranti, in special din America Latina si Maroc.

Am mers de la Cordoba la Barcelona cu trenul de mare viteza AVE si am facut aproape 5 ore. Viteza medie a trenului a fost de 250 - 300 km/ora. Am facut rezervare la tren cu 3 luni inainte de pe siteul oficial, care este www.renfe.com, iar un bilet ne-a costat 88 EURO (era cu reducere). Siteul este numai in limba spaniola.

Trenul de mare viteza, in urmatoarele doua fotografii.


Viteza trenului era de 301 km/ora

Am fost cazati la hotelul Abba Sants, de patru stele, de pe strada Numancia nr.32, Sants - Montjuïc, Barcelona 08029. Hotelul se afla pe a doua strada paralela cu strada garii si este foarte bine plasat, astfel incat am mers pe jos la toate obiectivele turistice. Am mers cu metroul numai la plaja si la shopping. Camera era foarte mare, frumoasa si curata. Am facut rezervare cu 3 luni inainte prin Booking.com iar camera ne-a costat 287,1 EURO/3 nopti, fara mic dejun.

Camera in care am fost cazati, in urmatoarele 3 fotografii.

 




Atractiile turistice din Barcelona, pe care le-am vazut eu sunt:

Sagrada Familia


Atractia principala a Barcelonei este Bazilica Sagrada Familia.

Bazilica Sagrada Familia din Barcelona se afla pe Carrer de Mallorca 401, 08013 Barcelona. Programul de vizitare este zilnic, de la 09.00 - 19.00.  Un bilet de intrare costa astfel: tichet de baza, 17 EURO, tichet cu audio guide, 25 EURO, tichet cu tur ghidat, 26 EURO, tichet cu audio guide si turnuri, 32 EURO. Am stat la coada sa intram in bazilica cam 15 minute, apoi am trecut printr-o poarta de control.

Timp de vizitare al bazilicii: 2-3 ore (fara urcarea in turnuri).

Recomandare: Sa cumparati bilete online din tara si sa urcati si in turnuri!

Daca doriti informatii despre Bazilica Sagrada Familia, partea I, le gasiti aici.

Daca doriti informatii despre Bazilica Sagrada Familia, partea a II-a, le gasiti aici.

Casa Milà - La Pedrera



Casa Milà este o cladire modernista din Barcelona, Catalonia, Spania. Este cunoscuta popular sub denumirea de La Pedrera, care inseamna "Cariera de piatra", in catalona, deoarece fatada este cioplita brut. A fost ultima rezidenta privata proiectata de arhitectul Antoni Gaudi si a fost construita intre anii 1906 si 1912.

Casa Milà se afla pe strada Passeig de Gracia 92, 08008 Barcelona, iar programul de vizitare este zilnic, de la 09.00 - 20.30 si de la 21.00 - 23.00. Pretul unui bilet de intrare este de 22 EURO, noi am dat 35 EURO/persoana, in anul 2016, iar in pret intra si audio guide. Am stat la coada la casa de bilete cam 5 minute. Se viziteaza curtea interioara de la parter si etajul patru, cu mansarda si acoperisul. Am mers cu liftul pana la ultimul etaj si am stat la coada sa urcam in lift cam 10 minute. Nu se poate merge pe scari, nu iti dau voie organizatorii.

Timpul de vizitare al Casei Milà este de 1 - 1,5 ore.

Daca doriti informatii despre Casa Milà - La Pedrera, le gasiti aici.

Parcul Güell

Parcul Güell este un parc cu elemente arhitectonice deosebite, proiectat de arhitectul Antoni Gaudi si construit intre anii 1900 - 1914. Parcul se afla in partea superioara a colinei El Carmel, in districtul Gracia al Barcelonei. Parcul a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, din anul 1984.

Intrarea in Parcul Güell este libera! Se platesc bilete numai la doua obiective, Casa Muzeu Gaudi  si Gradina Municipala, care este superba. Noi ne-am plimbat prin parc doua dupa amiezi pline, deci aproape o zi si nu am reusit sa strabatem tot parcul, care are 17,18 hectare. 

Casa Muzeu Gaudi 



Casa Muzeu Gaudi se afla in Parcul Güell, pe Ctra del Carmel 23 A, 08013 Barcelona, iar programul de vizitare este zilnic, dupa urmatorul program:  pentru perioada octombrie - martie, de la 10.00 - 18.00, pentru perioada aprilie - mai, de la 10.00 - 20.00, iar pentru perioada iunie - septembrie, de la 09.00 - 20.00. Pretul unui bilet de intrare este de 6,99 Euro. Biletele se cumpara de la casa de bilete de langa muzeu si erau 3 persoane la coada, cand am fost noi.

Timpul de vizitare al Casei Muzeu Gaudi este de jumatate de ora.

Daca doriti informatii despre Parcul Güell, partea I, le gasiti aici.

Gradina Municipala (sau Zona Monumentala)




Atractia Parcului Güell este Gradina Municipala.  Programul de vizitare al Gradinii Municipale (Zona Monumentala) este zilnic, de la 08.30 - 18.30 si un bilet de intrare costa 12,90 EURO. Sunt patru intrari in Gradina Municipala (Zona Monumentala). Noi am intrat pe una dintre intrarile din parc. Gradina Municipala contine Porticul Spalatoresei, Pavilioanele de la intrare, Scara, Sala Hipostila, Gradinile Austria si Piata Naturii.

Timpul de vizitare al Gradinii Municipale este de 2-3 ore.

Recomandare: Sa cautati casa de bilete inca de la intrarea in parc si sa va duceti la intrarea in Gradina Municipala cu o ora inainte! Pe bilet este scrisa ora de intrare, nu se mai poate intra daca depasiti acea ora!

Daca doriti informatii despre Parcul Güell, partea a II-a, le gasiti aici.

La Rambla

La Rambla este o strada pietonala faimoasa din Barcelona. La Rambla are 1,2 kilometri si conecteaza Piata Cataloniei (Plaça de Catalunya) din centru, cu Monumentul Cristofor Columb, din portul Vell. La Rambla este la granita dintre cartierele Barri Gotic, la est si El Raval, la vest. Strada este foarte populata de turisti. Pe strada sunt multe chioscuri cu mancare. Multi turisti vin pe strada La Rambla pentru shopping si pentru La Boqueria, care este o piata acoperita, unde se gasesc fructe, sucuri naturale, prajituri. Se poate servi si masa aici.

Noi am mers pe La Rambla din Piata Cataloniei. Am mancat cate o inghetata foarte buna de la un chiosc, care a costat 4 EURO/bucata. Am fost si la piata La Boqueria, care este aproape de Piata Cataloniei si am baut un suc natural de fructe foarte gustos si racoritor, care a costat 2 EURO/paharul. Nu am avut timp sa servim masa, am preferat sa ne plimbam prin Parcul Güell, care este in apropierea strazii.

La Rambla, in urmatoarele doua fotografii.





La Boqueria, in urmatoarele 7 fotografii.










Piata Spaniei (Plaça d'Espanya)

Piata Spaniei este una dintre cele mai importante piete din Barcelona, aflata la poalele dealului Montjuïc si la intersectia celor mai mari artere de circulatie ale orasului. Piata a fost proiectata in anul 1915, de catre arhiectul Josep Amargos si construita apoi in anul 1929, chiar pe locul unde s-au desfasurat executiile publice prin spanzuratoare, de-a lungul secolelor. Piata Spaniei s-a construit cu ocazia Expozitiei Internationale a Barcelonei din anul 1929, care s-a tinut la poalele colinei Montjuïc, in districtul Sants - Montjuïc.

Centrul pietei este dominat de fantana proiectata de arhitectul Josep Maria Jujol, colaboratorul lui Antoni Gaudi, iar sculpturile care impodobesc fantana au fost create de catre artistul Miguel Blay Fabregas. La celalalt capat al pietei sunt Arenele Barcelona (Arenas de Barcelona), o cladire din caramida, construita in stil neo-mudejar, in anul 1900 si destinata pentru luptele cu tauri. In prezent aici se afla un centru comercial. Se urca cu liftul pe acoperisul arenelor, pentru a vedea panorama Barcelonei. Se statea la coada pentru a urca cu liftul, mai ales seara. Noi nu am urcat pe acoperisul arenelor. Urcarea cu liftul pe acoperisul arenelor costa 1 EURO/persoana.

Piata Spaniei vazuta noaptea, in urmatoarele doua fotografii.



Fantana proiectata de arhitectul Josep Maria Jujol si Arenele Barcelona

 

De o aprte si de alta a bulevardului Regina Maria Cristina (Avinguda de la Reina Maria Cristina), chiar la intersectia cu Piata Spaniei, se afla doua turnuri gemene numite Turnurile Venetiene. Cele doua turnuri au 47 metri inaltime, cu o sectiune patrata de 7,2 metri. Varful fiecarui turn este construoit din piatra artificiala, baza este din caramida rosie, iar in partea superioara este o galerie cu coloane, facuta din piatra artificiala si cu acoperis piramidal din cupru. Turnurile au fost facute dupa modelul turnului Campanila San Marco din Venetia. 

Turnurile au fost prevazute initial in planul de extindere al orasului Leon Jaussely in anul 1907, proiectate de arhitectul Ramon Reventos si construite in perioada 1927 - 1929, ca parte a dezvoltarii zonei, in vederea organizarii Expozitiei Internationale a Barcelonei, din anul 1929.

Turnurile Venetiene vazute noaptea, in urmatoarele doua fotografii.





Am servit cina in prima seara la terasa restaurantului Pura Brasa din Piata Spaniei. Mancarea a fost delicioasa. Celelalte mese le-am servit la hotel, in camera. Am cumparat  mancare de la minimarket: branza, salam, supa rece gazpacho la cutie, biscuiti, saratele, apa, cafea si le-am pus in minibarul din camera. Dimineata mancam bine in camera, in timpul zilei mancam biscuti si saratele, iar seara mancam din nou la hotel, in camera. Am preferat sa ne plimbam prin Barcelona decat sa stam la terase si oricum timpul a fost scurt, am avut numai doua zile pline pentru vizitat. Nu am putut sa luam sanvisuri in rucsac in Spania, pentru ca a fost foarte cald si cred ca se stricau pe drum.

Restaurantului Pura Brasa din Piata Spaniei, in urmatoarea fotografie.



Montjuïc

Montjuïc este o colina aflata in partea de vest a Barcelonei si care are 184,8 metri. Numele sau poate sa se traduca ca "Muntele Evreilor" sau ca "Muntele Jupiterului", care provine din limba latina, de la Mons Jovicus. Pe Montjuïc se afla Palatul National (Palau Nacional), o cladire istorica construita in anul 1929, care gazduieste in prezent Muzeul National de Arta Catalana. In fata Palatului National se afla Fantana Magica de pe Montjuïc, care ofera vizitatorilor un spectacol minunat de apa, muzica si lumini, care a avut loc prima data in anul 1929, cu ocazia Marii Expozitii Universale. Spectacolul este de joi - duminica, de la 09.00 - 23.30, iar muzica este numai de la orele 21.30 - 22.00 si 22.30 - 23.00 si este gratuit.

Se poate ajunge la fantana si pe Montjuïc din Piata Spaniei (Plaça d'Espanya), se merge pe jos cateva minute. In Piata Spaniei se poate ajunge cu metroul, liniile L3, L1, pana la statia Plaça d'Espanya. Noi am mers pe jos de la hotel pana in Piata Spaniei si am facut cam 30 de minute.

Colina Montjuïc, in urmatoarele doua fotografii.




Fantana magica de pe Montjuic, in urmatoarele 8 fotografii.











Plaja Somorrostro

Am fost si la plaja si am stat cateva ore.  Am luat metroul pana la capat, la statia Ciutadella Vila Olimpica, de unde am mai mers pe jos cam 5 minute pana la plaja. Plaja Somorrostro ne-a fost recomandata de la receptia hotelului si intr-adevar ne-a placut foarte mult. Nu era aglomerata deloc.

Plaja Somorrostro, in urmatoarele 8 fotografii.











Shopping la Barcelona

Am fost la shopping in Barcelona, in cartierul Eixample. Am luat metroul pana acolo si am cumparat pantofi, haine si parfum de la magazinele stradale si de la mallul din cartier. Am gasit tricouri de firma cu reduceri mari, la mall.

Drumul spre Bucuresti

Am plecat inapoi spre Bucuresti de la Barcelona, am zburat cu un avion Lufthansa, care a facut escala la Munchen. Am ales aceasta ruta, deoarece era cea mai ieftina optiune. Am facut rezervare cu 3 luni inainte de pe siteul oficial al companiei, iar un bilet ne-a costat 111,25 EURO, numai pentru ruta Barcelona - Bucuresti.

Recomandare: Sa plecati de la hotel cu 3 ore inainte, deoarece aeroportul din Barcelona este foarte mare si am luat un shuttle pentru a ajunge la terminalul nostru, cu care am mers cam jumatate de ora. Acest lucru ni l-a spus un domn de la agentia din gara, de unde am luat bilete pentru Sagrada Familia.

Aeroportul din Barcelona, in urmatoarea fotografie.




Inchei prezentarea Barcelonei cu fotografii ale orasului, facute din Parcul Güell.

Panorama Barcelonei vazuta din Parcul Güell, in urmatoarele 6 fotografii.



Bazilica Sagrada Familia (in stanga fotografiei)si marea in fundal

Torre Agbar (in dreapta fotografiei)






Panorama Barcelonei si Gradina Municipala vazute de pe terasa Pietei Naturii din Parcul Güell, in urmatoarele 5 fotografii.







Barcelona vazuta de pe banca ondulata, cu mozaicuri trencadis, din Parcul Güell


 
Recomand vizitarea Barcelonei!

Comments

Popular posts from this blog