Posts

Showing posts from 2018

Romania-Muzeul Principia si costuri Alba Iulia

Image
ROMANIA – MUZEUL PRINCIPIA SI COSTURI ALBA IULIA Muzeul Principia se afla in Cetatea Alba Carolina, langa Sala Unirii si Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Muzeul icoanei din Cetatea Alba Carolina

Image
ROMANIA – Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia) MUZEUL ICOANEI – MUSEIKON Programul de vizitare al muzeului este de marti pana duminica, de la 09.00 - 17.00, iar lunea este inchis. Intrarea la muzeu se face pe baza biletului de intrare de la Muzeul National al Unirii .

Romania - Muzeul National al Unirii

Image
ROMANIA – Muzeul National al Unirii din Cetatea Alba Carolina   Pretul unui bilet de intrare la Muzeul National al Unirii este de 15 lei. Programul de vizitare este zilnic, de la 10.00 - 19.00, lunea este inchis, iar casieria se inchide la ora 18.30. 

Romania - catedralele din Cetatea Alba Carolina

Image
ROMANIA – Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia) CATEDRALA ORTODOXA SI CATEDRALA ROMANO - CATOLICA Catedrala Ortodoxa sau “Catedrala Reintregirii Neamului” Intrarea in Catedrala Ortodoxa este libera.

Romania - Cetatea Alba Carolina - partea a II-a

Image
ROMANIA – Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia) PREZENTARE GENERALA A CETATII – PARTEA aII-a Poarta a IV a Poarta a IV-a, construita in stil baroc, ornamentata cu basoreliefuri reprezentand trofee, steaguri cu insemnele imparatului Carol al VI-lea, are de o parte si de alta doi atlanti, iar in centrul partii superioare stema Austriei.

Romania - Cetatea Alba Carolina

Image
  ROMANIA – Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia) PREZENTARE GENERALA A CETATII – PARTEA I Dedic articolele despre Cetatea Alba Carolina aniversarii Centenarului Marii Uniri!

Romania - Fantanile arteziene din Bucuresti

Image
ROMANIA – Fantanile arteziene din Bucuresti Cele 44 de fantani se intind pe aproximativ un kilometru si jumatate, între Piața Alba Iulia și Piața Unirii. 17 fântâni arteziene din Piaţa Unirii au fost reabilitate şi modernizate, oferind un spectacol de lumini foarte frumos.

Romania - Castelul Cantacuzino

Image
ROMANIA – Castelul Cantacuzino   Castelul Cantacuzino din Busteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Programul de vizitare este de duminica pana vineri, de la 10.00 – 18.00, ultima intrare fiind la 17.05/35, iar sambata de la 10.00 – 19.00, ultima intrare fiind la 18.05/35. Intrarea se face din ora in ora, respectiv: 10.05; 11.05; 12.05; 13.05.; 14.05; 15.05; 16.05; 17.05; 18.05, iar vizitatorii beneficiază de asistență cu ghid profesionist în limba română .

Romania - Bran Moieciu

Image
ROMANIA – Bran Moieciu COSTURI SI OBIECTIVE TURISTICE In acest articol va prezint cum sa va relaxati 4 zile la Bran Moieciu, cu 468 lei/persoana. Eu am fost la Bran Moieciu in perioada 25 - 28 mai 2018.

Romania - Castelul Bran

Image
ROMANIA – Castelul Bran Am vizitat castelul Bran in mai 2018. Castelul este situat la intrarea in culoarul Rucar – Bran, pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung, dominat de muntii Bucegi si Piatra Craiului. Branul se afla la mai putin de 30 km de Brasov, pe DN73 si la 50 km de Campulung.

Praga – costuri si obiective turistice

Image
PRAGA – COSTURI SI OBIECTIVE TURISTICE In acest articol va prezint cum sa stati boiereste si sa vizitati Praga, in 5 zile, cu 536 EUR/persoana. Eu am vizitat Praga in perioada 03 - 07 august 2017.

Praga – Dealul Petrin

Image
PRAGA – Dealul Petřín Dealul Petřín   Petřín (în germană Laurizenberg ) este un deal în centrul orașului Praga. Are o altitudine de 327 m si se ridică la aproximativ 130 metri deasupra malului râului Vltava. Dealul este acoperit aproape în întregime cu parcuri și constituie unul din locurile de agrement pentru locuitorii orașului, cat si pentru turisti.

Praga – Orasul Nou

Image
PRAGA – Orasul Nou   A fost fondat in 1348 de Imparatul Charles al IV-lea, ca un centru de productie artizanala si de comert. Acest rol a fost pastrat pana in zilele noastre. In Piata Venceslas, pe strada Na Prikope si pe Bulevardul National, se afla o concentratie mare de centre comerciale – cladiri comerciale si administrative, hoteluri, banci.

Praga – Podul Charles si Orasul Vechi

Image
PRAGA – Podul Charles si Orasul Vechi In acest articol va invit la o plimbare ieftina, pe Podul Charles si prin Orasul Vechi Praga.   Mala Strana (Noul Oras Praga) cu Podul Charles

Praga – Hradcany, Castelul Praga (Cetatea din Praga)

Image
PRAGA – Hradcany, Castelul Praga (Cetatea din Praga)     Am vizitat Praga in august 2017. Praga este capitala Republicii Cehe, situate pe raul Vltava, in Boemia Centrala. Praga este un oras grandios, cu o frumusete arhitecturala si traditii istorice si culturale, apartinand oraselor europene cele mai admirate.   Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium („mama orașelor”), „Orașul celor o sută de clopotnițe” sau „Orașul de aur”.  

WEEKEND AT BELLAGIO, ITALY

Image
HOW TO SPEND 3 DAYS IN PARADISE WITH 300 EUR/PERSON Como – Lake Como – Bellagio

Grecia - insula Aegina (Egina)

Image
GRECIA – INSULA AEGINA (EGINA) In data de 17 februarie 2018 am vizitat insula Aegina (Egina).

Atena-obiective turistice, transport, cazare, mancare, costuri

Image
ATENA – OBIECTIVE TURISTICE, TRANSPORT, CAZARE, MANCARE, COSTURI In perioada 14-19 februarie 2018 am vizitat Atena.   Am stat 6 zile, din care o zi am vizitat insula Aegina (Egina), despre care voi scrie in articolul urmator. Transport Bucuresti - Atena    

ATENA – Situl arheologic Olympieion, Arcul lui Hadrian, Stadionul Panathenaic, Grădina naţională, Zappeionul, Parlamentul Elen, Schimbarea Garzii la Parlament

Image
ATENA – Situl arheologic Olympieion, Arcul lui Hadrian, Stadionul Panathenaic, Grădina naţională, Zappeionul, Parlamentul Elen, Schimbarea Garzii la Parlament   Situl arheologic Olympieion

Atena - Muzeul Bijuteriilor Ilias Lalaounis, Muzeul Bizantin si Crestin si Muzeul de Arta Islamica Benaki

Image
MUZEELE ATENEI – PARTEA a III a Muzeul Bijuteriilor Ilias Lalaounis, Muzeul Bizantin si Crestin si Muzeul de Arta Islamica Benaki I.                 Muzeul Bijuteriilor Ilias Lalaounis Este localizat sub Dealul Sacru al Acropolei. Colectia permanenta de bijuterii include bijuterii contemporane si bijuterii decorative istorice create intre anii 1.940 – 2.002 de artistul Ilias Lalaounis, singurul bijutier care a devenit membru al Academiei de Arte Frumoase din Paris. 

SWITZERLAND – ZERMATT, MATTERHORN (4.478 m)

Image
SWITZERLAND – ZERMATT, MATTERHORN (4.478 m) - JULY 2013

Atena - Muzeul National de Arheologie

Image
MUZEELE ATENEI – PARTEA a II a MUZEUL NATIONAL DE ARHEOLOGIE   Muzeul National de Arheologie, care este situat in strada 28is Octovriou - Patision 24, a fost fondat la sfarsitul secolului XIX. Este cel mai mare muzeu al Greciei si cel mai importat din lume pentru studiul civilizatiei antice grecesti. 

SWITZERLAND – JUNGFRAUJOCH, TOP OF EUROPE

Image
SWITZERLAND – JUNGFRAUJOCH, TOP OF EUROPE (4.158 m) (BERNESE ALPS) – FEBRUARY 2016 Interlaken – Grindelwald - Kleine Scheidegg (2.061 m) (Jungfraujoch)– Eigergletscher (2.320 m) (Jungfraujoch) - Kleine Scheidegg (2.061 m)– Lauterbrunnen - Interlaken

Atena - Noul Muzeu al Acropolei

Image
MUZEELE ATENEI – PARTEA I NOUL MUZEU AL ACROPOLEI Se afla pe bulevardul Dionysiou Aeropagitou nr.15, programul de vizitare era de luni-joi, de la 9.00-17.00, vineri de la 9.00-22.00, sambata-duminica de la 9.00-20.00, iar un bilet costa 5 EURO. Se ajunge foarte usor la acest muzeu, dupa ce coborati de pe Acropole.

SWITZERLAND - SCHITHORN

Image
SWITZERLAND - SCHITHORN (BERNESE OBERLAND, CANTON OF BERN) – FEBRUARY 2016 Interlaken - Stechelberg – Gimmewald (1.367 m) – Murren (1.638 m) – Birg (2.677 m) – Piz Gloria (2.970 m)

Atena - Agora

Image
ATENA – AGORA Agora ateniana este compusa din 3 situri arheologice separate.  Acestea sunt:

Atena - Acropole - Partea a II a

Image
ATENA – ACROPOLE - PARTEA a II a Odeonul lui Herodes Atticus

Atena - Acropole - Partea I

Image
                                     ATENA - ACROPOLE - PARTEA I In perioada 14-19 februarie 2018 am vizitat Atena. Detaliile despre transport, cazare, masa si costuri le voi da intr-un articol separat. 

Revelion la Castelul Miclauseni - Partea a III a

Image
CE AM MAI VIZITAT PE DOMENIUL MICLAUSENI Aceasta este harta domeniului Miclauseni, care se afla la intrarea in domeniu.

Revelion la Castelul Miclauseni - Partea a II a

Image
CUM TRAIAU NOBILII LA INCEPUTUL SECOLULUI XX SI CUM AM PETRECUT NOI REVELIONUL 2018 Pe 31 decembrie, inainte de revelion, am vizitat interiorul castelului.

Revelion la Castelul Miclauseni - Partea I

Image
SCURT ISTORIC SI POZE CU EXTERIORUL CASTELULUI Deoarece m-am gandit sa imi deschid blog in 2018, am inceput sa prezint faptele de la inceputul anului, adica de la revelionul 2018.