Posts

Showing posts from 2019

Spania-Barcelona-Casa Mila

Image
SPANIA - BARCELONA CASA MILA - LA PEDRERA In acest articol va prezint Casa Milà - La Pedrera.

Spania-Barcelona-Sagrada Familia-partea a II-a

Image
SPANIA - BARCELONA BAZILICA SAGRADA FAMILIA - PARTEA a II-a In acest articol va prezint Bazilica Sagrada Familia, partea a II-a.

Spania-Barcelona-Sagrada Familia-partea I

Image
SPANIA - BARCELONA BAZILICA SAGRADA FAMILIA - PARTEA I In acest articol va prezint Bazilica Sagrada Familia din Barcelona.

Spania - Moscheea - Catedrala din Cordoba

Image
SPANIA - CORDOBA MOSCHEEA - CATEDRALA DIN CORDOBA In acest articol va prezint Moscheea - Catedrala din Cordoba.

Italia - o zi la Venetia

Image
ITALIA - O ZI LA VENETIA Dedic acest articol Venetiei, care este inundata!

Vatican-Muzeele Vaticane-Partea a II-a

Image
VATICAN - MUZEELE VATICANE Partea a II-a - Galeria Tapiseriilor, Galeria Hartilor Geografice, Stantele lui Rafael, Capela Sixtina, Biblioteca Apostolica Vaticana

Vatican-Muzeele Vaticane-Partea I

Image
VATICAN - MUZEELE VATICANE Partea I - Galeria Picturilor, Muzeele Antichitatilor, Muzeul Chiaramonti, Muzeul Pio Clementino In acest articol va prezint Muzeele Vaticane, partea intai. Langa Bazilica Sfantul Petru se afla Muzeele Vaticane, complexul care reuneste cele zece muzee de la Vatican, cu sectiuni diferite.

Vatican - Bazilica Sfantul Petru

Image
VATICAN - BAZILICA SFANTUL PETRU

Spania-atractiile turistice din Sevilla

Image
SPANIA - ATRACTIILE TURISTICE DIN SEVILLA In acest articol va prezint atractiile turistice din Sevilla, unul dintre orasele mele preferate. 

Spania-Palatul Regal din Sevilla

Image
SPANIA - PALATUL REGAL DIN SEVILLA (REAL ALCAZAR DE SEVILLA) In acest articol va prezint Palatul Regal din Sevilla (Real Alcazar de Sevilla), un complex care mi-a placut foarte mult. Complexul Alcazar contine Palatul lui Petru I, cu multe curti interioare, Palatul Gotic si Gradinile, care sunt superbe. Alcazarul de Sevilla se afla chiar in fata catedralei.

Spania-Catedrala si Giralda din Sevilla

Image
SPANIA - CATEDRALA SI GIRALDA DIN SEVILLA In acest articol va prezint catedrala din Sevilla.

Spania-atractiile turistice din Granada

Image
SPANIA - ATRACTIILE TURISTICE DIN GRANADA In acest articol va prezint atractiile turistice din Granada.

Spania-Granada-Alhambra-partea a II-a

Image
SPANIA - GRANADA. ALHAMBRA - PARTEA a II-a In acest articol va prezint partea a doua a articolului despre Alhambra, cu Palatul Alcazaba, portile fortaretei, Gradinile El Partal , turnurile fortaretei , Palatul lui Carol al V-lea, Palatul si gradinile Generalife . Atractia Alhambrei o reprezinta Palatele Nasrid, despre care am vorbit in articolul precedent si Generalife.   Daca doriti mai multe informatii despre Palatele Nasrid, le gasiti aici.

Spania-Granada-Palatele Nasrid din Alhambra

Image
SPANIA - GRANADA - ALHAMBRA - PARTEA I PALATELE NASRID In acest articol va prezint Palatele Nasrid din Alhambra, Granada. Dupa ce am vizitat Madridul si Segovia, am plecat catre Granada, unde am stat in perioada 5 - 7 septembrie 2016. Detaliile despre cazare, transport si masa din Granada le voi da in articolele viitoare.

Spania-atractiile turistice din Segovia

Image
SPANIA - ATRACTIILE TURISTICE DIN SEGOVIA In acest articol va prezint atractiile turistice din Segovia.

Spania - Alcazar de Segovia

Image
SPANIA - ALCAZAR DE SEGOVIA.   (PALATUL REGILOR CASTILIEI) In acest articol va prezint un palat care mi-a placut foarte mult si anume Alcazar de Segovia.

Spania-atractii turistice Madrid

Image
SPANIA - MADRID - PARTEA a II-a. ATRACTII TURISTICE In acest articol va prezint atractiile turistice din Madrid.

Spania-Palatul Regal din Madrid

Image
SPANIA - MADRID - PARTEA I. PALATUL REGAL In acest articol va prezint Palatul Regal din Madrid.

Romania-Brasov si Poiana Brasov

Image
O zi la Brasov si la Poiana Brasov

Romania-Sinaia,oras european. Cazinoul din Sinaia

Image
SINAIA, ORAS EUROPEAN CAZINOUL DIN SINAIA Sinaia este un oras situat in Valea Prahovei si este strabatut de soseaua nationala DN1, care leaga Ploiestiul de Brasov. Sinaia a fost aleasa drept resedinta regala de catre Regele Carol I, care a construit aici castelul Peles.

Romania-Sinaia-Castelul Peles

Image
ROMANIA - SINAIA CASTELUL PELES Castelul Peles este un palat din Sinaia, Valea Prahovei, (la 44 km de Brasov si 122 km de Bucuresti), construit intre anii 1873 - 1914. Castelul a fost resedinta de vara a regilor Romaniei si se afla in prezent in proprietatea Familiei Regale a Romaniei, adapostind Muzeul National Peles.

Elvetia-Muntele Pilatus si Lucerna

Image
ELVETIA O AVENTURA DE O ZI PE MUNTELE PILATUS SI IN LUCERNA In acest articol va prezint o plimbare de o zi pe muntele Pilatus si la Lucerna.

Elvetia - Zurich

Image
ZURICH - ELVETIA In acest articol va prezint orasul Zurich din Elvetia.

O zi in Munchen din Bavaria, Germania

Image
O zi in Munchen din Bavaria, Germania     In acest articol va prezint ce am vizitat eu in Munchen, intr-o zi. Eu am vizitat orasul Munchen la inceputul lunii octombrie, in 2014. Am fost cazati la Fussen si am luat trenul pentru a merge la Munchen.

Palatul Residence din Munchen

Image
GERMANIA – BAVARIA MUNCHEN – PALATUL RESIDENCE     In acest articol va prezint Palatul Residence, din Munchen, un palat care mi-a placut foarte mult. Eu am vizitat Palatul Residence la inceputul lunii octombrie, in 2014.

BELGIA – BRUXELLES

Image
Deoarece in perioada 23-26 mai 2019 au loc alegeri pentru Parlamentul European, m-am gandit sa scriu un articol despre orasul Bruxelles din Belgia. Bruxelles (Brussels in engleza) este capitala Belgiei, sediul guvernului și parlamentului federal, precum și a mai multor entități federale: Regiunea Capitalei Bruxelles , Regiunea Flandra și comunitățile franceza si flamanda.

Germania-Fussen si imprejurimile sale

Image
GERMANIA – BAVARIA FUSSEN SI IMPREJURIMILE SALE In acest articol va prezint orasul Fussen si imprejurimile sale, din Bavaria, Germania. Fussen este un oras in Bavaria, in districtul Ostallgau, situat la 1 kilometru de granita cu Austria. Orasul este cunoscut pentru industria producatoare de viori si ca fiind cel mai apropiat oras de castelele Neuschwanstein si Hohenschwangau. Fussen inseamna natura frumoasa, istorie si cele mai faimoase castele Germane, Neuschwanstein si Hohenschwangau. Orasul este inconjurat de dealuri si pajisti verzi, iar varfurile Alpilor se inalta la sud de Fussen.

Germania-Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi

Image
GERMANIA – BAVARIA CASTELUL HOHENSCHWANGAU SI MUZEUL REGILOR BAVAREZI In acest articol va prezint Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi, din Bavaria, Germania. Castelul Hohenschwangau Eu am vizitat Castelul Hohenschwangau la inceputul lunii octombrie, in 2014. Programul de vizitare al castelului este zilnic, de la 09.00 - 17.00, vara si de la de la 10.00 - 16.00, iarna.   Pretul unui bilet de intrare combinat pentru Castelul Neuschwanstein, Castelul Hohenschwangau si Muzeul Regilor Bavarezi este de 39,75 EURO.

GERMANIA – BAVARIA - CASTELUL NEUSCHWANSTEIN

Image
Castelul Neuschwanstein (în germana Schloss Neuschwanstein), castelul simbolic al cavalerilor medievali, este un castel în stil romantic - renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Fussen (în sud-vestul Bavariei, Germania). Palatul a fost comandat de regele Regele Ludwig al II-lea de Bavaria, supranumit “Regele Nebun” sau “Regele Lebădă”, ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner, care a fost un apropiat al familiei regale bavareze.

Istanbul-Top 12 atractii turistice si costuri

Image
TURCIA – ISTANBUL TOP 12 ATRACTII TURISTICE SI COSTURILE SEJURULUI   In perioada 25 – 29 ianuarie 2019, am vizitat orasul Istanbul, impreuna cu o prietena. Am stat 5 zile.

Istanbul - Croaziera pe Bosfor

Image
TURCIA – ISTANBUL CROAZIERA PE BOSFOR PRINTRE CLADIRILE ISTORICE DIN ISTANBUL In acest articol va prezint croaziera pe Bosfor, din Istanbul. Bosforul este o stramtoare intre Europa si Asia, care leaga Marea Marmara si Marea Neagra si este un loc superb, cu o latime de maxim 3.200 metri si minim 550 metri si o adancime maxima de 118 metri, avand lungimea de 31,5 kilometri. S-a format in mod natural, la inceputul celei de a patra Ere Geologice, cand marea a ocupat valea adanca.

Catedrala Notre-Dame din Paris

Image
CATEDRALA NOTRE-DAME DIN PARIS Regret profund incendiul produs la Catedrala Notre-Dame din Paris si dedic acest articol maretului monument de arhitectura. Catedrala Notre-Dame din Paris (in romana Catedrala Doamna Noastra, cu referire la Fecioara Maria), este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franta si este parte a patrimoniului mondial UNESCO. Catedrala se afla in Ile de la Cite, in centrul Parisului.

Istanbul-Podul Galata si Turnul Galata

Image
TURCIA – ISTANBUL PODUL GALATA SI TURNUL GALATA In acest articol va prezint Podul Galata si Turnul Galata din Istanbul. Podul Galata Podul Galata (Galata Koprusu, in limba turca) este un pod peste Cornul de Aur din Istanbul. 

Istanbul - Palatul Dolmabahce

Image
      TURCIA – ISTANBUL PALATUL DOLMABAHCE   In acest articol va prezint Palatul Dolmabahce din Istanbul.

Istanbul-Hipodromul, Bazilica Cisterna si Moscheea Suleymaniye

Image
TURCIA – ISTANBUL PIATA SULTANAHMET – PARTEA a IV-a, BAZILICA CISTERNA SI MOSCHEEA SULEYMANIYE   In acest articol va prezint Piata Sultanahmet (ultima parte), Bazilica Cisterna si Moscheea Suleymaniye, din Istanbul.

Istanbul - Muzeul de arheologie

Image
TURCIA – ISTANBUL PIATA SULTANAHMET – PARTEA a III-a MUZEUL DE ARHEOLOGIE DIN ISTANBUL In acest articol va prezint Muzeul de arheologie din Istanbul. Muzeul de arheologie din Istanbul

Istanbul-Palatul Topkapi

Image
TURCIA – ISTANBUL PIATA SULTANAHMET – PARTEA a II-a PALATUL TOPKAPI In acest articol va prezint Palatul Topkapi din Istanbul. Palatul Topkapi

Istanbul-Moscheea Albastra si Hagia Sofia

Image
TURCIA – ISTANBUL PIATA SULTANAHMET – PARTEA I MOSCHEEA ALBASTRA SI HAGIA SOFIA In perioada 25 – 29 ianuarie 2019, am vizitat orasul Istanbul, impreuna cu o prietena. In acest articol va prezint Moscheea Albastra si Biserica Sfanta Sofia.

Romania-Cetatea Devei si costuri circuit prin Romania, in 2018

Image
ROMANIA – CETATEA DEVEI SI COSTURI CIRCUIT PRIN ROMANIA, IN 2018 In data de 19 iulie 2018, am vizitat Cetatea Devei. Accesul către cetate se poate face pe jos, pornind din parcul orașului Deva și urcând cele 113 trepte la capătul cărora se află două alei pline de mister.

Romania - Hunedoara si lacul Cincis

Image
ROMANIA – HUNEDOARA SI LACUL CINCIS In acest articol, voi povesti despre ce am mai vazut la Hunedoara si in imprejurimile Hunedoarei, in afara de Castelul Corvinilor. In data de 18 iulie 2018, am vizitat Hunedoara.

Romania - Castelul Corvinilor

Image
ROMANIA – CASTELUL CORVINILOR In data de 18 iulie 2018, am vizitat castelul Corvinilor din Hunedoara. Programul de vizitare al castelului este de marti pana duminica, de la 09.00 - 17.00, iar lunea de la 12.00 - 17.00, ultima intrare facandu-se cu 45 minute inainte de ora inchiderii.   Pretul unui bilet de intrare la Castelul Corvinilor este de 30 lei pentru adulti.

Romania - Tara Hategului

Image
ROMANIA – TARA HATEGULUI Țara Hațegului se află în Transilvania, la întretăierea acestei provincii istorice cu Banatul si Oltenia. Țara Hațegului se suprapune peste depresiunea omonimă, mărginită, la sud, de Muntii Retezat, Vf. Peleaga 2509 m si Vf. Papusa 2508, la est și nord-est, de Muntii Sureanu, la vest, de Muntii Tarcu, iar la nord de Muntii Poiana Rusca.